ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 150 de persoane au murit călcate în picioare și din alte motive neelucidate și alte sute au fost rănite într-o busculadă pe o stradă din Seul, în timp ce în zonă aproximativ 100.000 de oameni participau la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, anunță agenția de știri Yonhap citată de ȘtiripeSurse. Numărul victimelor este în creștere, după ce inițial se anunțase că sunt 50 de morți. VIDEO în bază.

ACTUALIZARE: The Washington Post scrie că festivalul a fost o „scenă haotică de petrecăreți înghesuiți pe străzile înguste din apropierea stației Itaewon, unii încercând să părăsească zona după o noapte de petrecere ... mulți oameni nu-și puteau mișca nici măcar membrele din cauza mulțimii cot la cot ... iar oamenii nu se puteau auzi unii pe alții din cauza zgomotului sau să ceară ajutor din cauza lipsei unei conexiuni de telefonie mobilă”.

Mulți oameni au murit sau au fost răniți fiind zdrobiți de mulțimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, loc celebru în care se țin petrecerile în Seul, au precizat oficiali sud-coreeni.

Choi Seong-beom, șeful pompierilor din cartierul Yongsan, a precizat că bilanțul morților ar putea crește.

Răniții sunt transportați la spitale din Seul.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de polițiști și reprezentanți ai serviciilor de urgență, cu 140 de vehicule. A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniți.

Inițial, presa internațională a scris că zeci de persoane se aflau în ”stop cardiac” într-un loc nocturn popular din Seul.

Înregistrări video au surprins numeroase persoane care primeau îngrijiri, în stradă, de la membri ai serviciilor de urgență, înconjurați de mulțime.

Pompierii au anunțat atunci 81 de cazuri de ”dificultate respiratorie”.

Președintele Yoon Seok-yeol și premierul Han Dok-soo au reacționat anterior la incident, îndemnând medicii să ofere asistența necesară. Primarul capitalei, Oh Se Khun, a decis să își scurteze călătoria în Europa. În plus, Yoon Seok-yeol a convocat o ședință de urgență pentru a se ocupa de incident. Au participat șefii ministerelor de interne din Seul și din țară, precum și alți oficiali operaționali și de salvare, prin legătură video.

Potrivit estimărilor poliției, aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în zona Itaewon. Zona, situată în apropierea unei baze militare americane, este unul dintre locurile preferate de tinerii din capitală, unde sunt concentrate numeroase baruri, restaurante și discoteci.

Citiți și Oroarea din Carpați. Elon Musk aduce la Castelul Bran elita cenzurii mondiale Big Tech și ideologiei de gen, miliardari homosexuali și vedete pro-trans, pentru o petrecere exclusivistă de Halloween. Twitter, Google, Facebook și PayPal la Dracula

 

Străzile din Seul erau pline de oameni care „sărbătoreau” Halloweenul. Vom reveni.

VIDEO:

VIDEO: VIDEO: