ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Canalul de știri american, cu care Tucker Carlson se află sub contract până în decembrie 2024, l-a amenințat că îl dă în judecată pentru emisiunea de pe Twitter de miercuri.

Site-ul Axiosde obicei bine informat, scrie că, miercuri, Fox News le-a transmis avocaților lui Tucker Carlson că realizatorul a încălcat contractul lansându-și o emisiune proprie pe Twitter.

Axios comentează că o eventuală acțiune în justiție a Fox News împotriva lui Carlson ar duce la acutizarea bătăliei juridice pe care o dau cele două părți, după ce ziaristul a fost informat de conducerea postului că s-a renunțat la emisiunea Tucker Carlson Tonight, însă fără desfacerea contractului.

În replică, avocații lui Carlson au trimis conducerii Fox News o notificare în care o avertizează că orice acțiune în justiție ar reprezenta o violare a drepturilor consfințite de Primul Amendament al Constituției SUA, care garantează libertatea de exprimare.

Unul dintre avocați, Bryan Freedman, a declarat:

„Fox vrea să îi anuleze lui Tucker dreptul de a se exprima liber pentru că s-a orientat spre rețelele sociale pentru a-și împărtăși opiniile despre evenimentele actuale.”

Axios comentează că avocații lui Tucker vor susține că Twitter nu este un concurent direct pentru Fox News și că postările pe această platformă nu constituie o violare a condițiilor sale contractuale cu rețeaua de știri.

Postarea de miercuri a lui Tucker pe Twitter a înregistrat peste 100 de milioane de vizualizări în douăzeci și patru de ore, un record absolut pentru o emisiune politică.

Tucker Carlson se află sub contract cu Fox News până în 2024 și, potrivit unor informații de culise, se pare că postul este dispus să îl plătească pe ziarist doar ca să îi închidă gura la alegerile din noiembrie, anul viitor.

Pe lângă salariul dat de pomană, Fox se mai confruntă și cu pierderi uriașe de audiență, după ce i-a luat emisiunea lui Tucker.

Audiența totală a postului a scăzut în luna mai cu o treimeiar la ora în care Tucker avea emisiunea, audiența a scăzut cu 50%.

Este de presupus că audiența Fox News se va prăbuși și mai mult odată cu lansarea emisiunii lui Tucker pe Twitter.

 Însă cea mai mare disperarea a patronilor Fox și a Establishmentului de la Washington este că nu au reușit să îi închidă gura lui Tucker Carlson.