ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o zi după atacul terorist de la Paris, președintele Trump, care a comentat încă de joi seara atentatul, apreciază că alegerile prezidențiale din Franța au luat o nouă turnură. 

Într-un mesaj pe Twitter, Trump a scris:

„Încă un  atac terorist la Paris. Poporul francez nu va mai accepta multă vreme așa ceva. Va avea un efect puternic asupra alegerilor.”

Deși Donald Trump nu a menționat nici un nume de candidat în mesajul său, unul dintre cei 11 aspiranți la fotoliul de președinte, respectiv Marine Le Pen, cere de luni bune securizarea frontierelor și stoparea imigrației, scrie evz.ro.

După atacul de joi seara, Le Pen a cerut și expulzarea din Franța a tuturor persoanelor care figurează în dosarele poliției ca suspecte de terorism.

Teroristul de pe Champs Elysées, Karim Cheurfi, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea în 2001 a doi polițiști, dar a fost eliberat înainte de termen. Aceasta deși, în timpul anchetei, a reușit să deposedeze un polițist de arma sa, trăgând asupra acestuia cinci focuri. Polițistul a fost rănit dar a supraviețuit.

În luna februarie a acestui an, a fost reținut pe baza unor informații care indicau că „vrea să facă rost arme pentru a ucide polițiști”, dar a fost eliberat „din lipsă de probe”.

Donald Trump însuși a câștigat alegerile din Statele Unite cu un discurs asemănător celui al lui Marine Le Pen împotriva imigrației. Mai mult, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale americane, în luna iunie, în Orlando a avut loc un atac terorist care a îngrozit America și în care au murit 49 de persoane.