Președintele Donald Trump a amenințat duminică Iranul cu distrugerea în cazul în care acest stat atacă interesele americane, într-o postare pe Twitter care stârnește îngrijorare despre un potențial conflict între cele două state. Mesajul liderului american survine într-o perioadă în care tensiunile din relația bilaterală au escaladat, și Teheranul și Washington-ul nefiind dispuse să cedeze, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Dacă Iranul dorește să se lupte, va fi sfârșitul oficial al Iranului. Fără amenințări, vreodată, la adresa SUA”, a avertizat liderul de la Casa Albă.

Tensiunile dintre Washington și Teheran s-au exacerbat după ce SUA au anunțat desfășurarea în Golf a portavionului Abraham Lincoln și a bombardierelor B-52, invocând existența unor amenințări din partea Iranului la adresa trupelor și a intereselor sale. Trump a înăsprit sancțiunile economice la adresa Iranului, pe lângă întărirea prezenței militare americane în regiune.

Teheranul a calificat manevrele SUA drept un război psihologic și un joc politic.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.