ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Donald Trump a amenințat duminică Iranul cu distrugerea în cazul în care acest stat atacă interesele americane, într-o postare pe Twitter care stârnește îngrijorare despre un potențial conflict între cele două state. Mesajul liderului american survine într-o perioadă în care tensiunile din relația bilaterală au escaladat, și Teheranul și Washington-ul nefiind dispuse să cedeze, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Dacă Iranul dorește să se lupte, va fi sfârșitul oficial al Iranului. Fără amenințări, vreodată, la adresa SUA”, a avertizat liderul de la Casa Albă.

Tensiunile dintre Washington și Teheran s-au exacerbat după ce SUA au anunțat desfășurarea în Golf a portavionului Abraham Lincoln și a bombardierelor B-52, invocând existența unor amenințări din partea Iranului la adresa trupelor și a intereselor sale. Trump a înăsprit sancțiunile economice la adresa Iranului, pe lângă întărirea prezenței militare americane în regiune.

Teheranul a calificat manevrele SUA drept un război psihologic și un joc politic.