Războiul declarațiilor dintre președintele Donald Trump și omologul său francez Emmanuel Macron s-a reaprins, după recentele comentarii ale liderului de la Elysee privind crearea unei „amate europene reale”.  Donald Trump i-a amintit lui Emmanuel Macron că, dacă nu ar fi fost SUA, Franța ar fi acum o națiune care ar vorbi limba germană.

„Emmanuel Macron sugerează construirea unei armate proprii pentru a proteja Europa împotriva SUA, a Chinei și Rusiei. Dar a fost Germania în Primul și al Doilea Război Mondial a fost Germania. Cum funcționează asta pentru Franța? Ei începuseră să învețe limba germană la Paris înainte de venirea SUA. Plătiți pentru NATO sau nu!”,a scris Trump pe Twitter, la două zile după revenirea de la Paris unde a participat la ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de la încheierea primei conflagrații mondiale, alături de mai mulți șefi de stat.

Primul mesaj postat de Trump pe Twitter amintea că propunerea unei armate la nivel european și chiar a unui imperiu european, așa cum a sugerat luni ministrul de finanțe al Franței, a condus direct la declanșarea a două războaie mondiale.

La sosirea pe aeroportul din Orly, vineri, șeful Casei Albe a denunțat - într-un tweet extrem de virulent - propunerea președintelui francez. „Foarte insultătoare, dar poate că Europa ar trebui mai întâi să-și plătească partea sa la NATO pe care SUA o subvenționează pe scară largă”, a adăugat Trump.

„Problema este că Emmanuel Macron suferă de o rată foarte scăzută a încrederii în Franța, de 26%, și de o rată a șomajului de aproape 10%. Încearcă doar să schimbe subiectul. Apropo, nu există nici o țară mai naționalistă decât Franța, cu oameni foarte mândri - și pe bună dreptate!”, a continuat Trump, într-un alt mesaj.

„Armata europeană”, propusă de Emmanuel Macron, nu vizează Statele Unite, a ținut să asigure Palatul Elysee, evocând o 'confuzie' în interpretarea afirmațiilor președintelui francez care au declanșat furia lui Donald Trump.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews