Președintele Donald Trump nu renunță la una din temele sale principale de campanie: avortul. Liderul de la Casa Albă ar putea finanța din nou, din fonduri federale, organizația neguvernamentală Planned Parenthood Federation of America, dacă încetează să mai facă avorturi. 

Dar cei de la Planned Parenthood, care au sedii la Manhattan și Washington și funcționează în alte 159 de centre medicale din 12 state ale lumii și în peste 650 de clinici din SUA, resping această propunere, declarând că fondurile ferderale oricum nu pot fi folosite pentru avort și că nu acceptă inteferențe ale politicii în programele sale, potrivit Fox News.

 Scandalul tăierii fondurilor federale pentru avorturi, primul ordin executiv semnat de Donald Trump după învestire, s-a reaprins după ce ziarul New York Times a scris că președintele american ar fi discutat cu cei de la PP în vederea unor revizuiri a ordinului privind fondurile federale. NYT a dezvăluit că Trump ar fi făcut o ofertă clară către ONG: primiți fonduri dacă vă schimbați politica.
 
Cunoscut și ca "Mexico City policy”, "global gag rule”, ordinul emis de Trump solicită ONG-urilor care operează în afara SUA să se abțină de la recomandarea, susținerea sau efectuarea avorturilor ca metodă de planificare familială. 

După triumful lui Trump la alegerile de anul trecut, în corul vocilor protestatare care și-au strigat nemulțumirea față de alegerea republicanului au intrat și cei de la Planned Parenthood, rețeaua de clinici în care se practică avortul și servicii medicale chiar împotriva obiecțiunii de conștiință.

PP  este responsabilă de avortul a aproape 7.000.000 de copii de la înființarea ei până în prezent.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews