ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul locurilor de muncă nou-create în Statele Unite de la începutul anului a depășit cu mult așteptările analiștilor, în vreme ce șomajul a scăzut, arată datele publicate de Departamentul Muncii.

Potrivit evz.ro, economia americană a creat 235.000 de locuri de muncă nete, în vreme ce analiștii se așteptau la doar 188.000, iar cifra locurilor de muncă nou-create pe luna ianuarie a ajuns la 238.000, un maxim al ultimelor patru luni.

Sectorul producției de bunuri a creat el singur 95.000 de locuri de muncă noi, un maxim al ultimilor 17 ani. Sectorul manufacturier a înregistrat o creștere a locurilor de muncă de 28.000, un maxim pentru ultimii patru ani.

Un alt semn al accelerării economiei cu Trump președinte este faptul că salariul mediu pe oră a crescut cu 6 cenți, ajungând la 29, 09 dolari, după ce și în ianuarie crescuse cu 5 cenți, aceasta în timp ce nivelul șomajului a pierdut o zecime de procent, ajungând la 4,7%.

Nivelul de participare la muncă, în care sunt incluși cei care muncesc, dar și cei care își caută intens un loc de muncă, a ajuns la 63%, de asemenea un maxim din martie 2014 încoace, ceea ce constituie un semnal de încredere în economie, scrie evz.ro.

În planul lui Donald Trump „Să facem America din nou măreață", publicat în noiembrie 2016, președintele american promitea crearea a milioane de noi locuri de muncă și venituri mai mari, în special pentru cei mai săraci americani.