ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exit poll RAI. Mișcarea de centru-dreapta obține majoritatea mandatelor, succes pentru Giorgia Meloni! Frații Italiei: 22-26%. PD: 17-21%. M5S: 13,5-17,5%. Lega: 8,5-12,5%. Al Treilea Pol: 6,5-8,5%. Forza Italia: 6-8% 

Potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne de către Consorzio Opinio Italia pentru televiziunea națională RAI, coaliția de dreapta a câștigat 41-45% din voturi, în vreme ce stânga 25-29%.

Institutul SWG a realizat un exit poll separat pentru canalul La7, în care dreapta a câștigat 43-47% din voturi/

Oricare dintre aceste scoruri îi conferă Dreptei o largă majoritate în ambele camere ale Parlamentului.

După Suedia, Italia este a doua țară din Uniunea Europeană unde câștigă forțele naționaliste.

Performanța formațiunii Frații Italiei, conduse de Giorgia Meloni, este senzațională, dat fiind că la ultimele alegeri, în 2018, a obținut doar 4% din voturi.

Aceasta spune multe și despre criza prin care trece Italia.

Meloni ar putea conduce Italia ca lider al unei alianțe din care mai fac parte partidul Liga al lui Matteo Salvini și mișcarea Forza Italia a lui Silvio Berlusconi. 

Rezultatele finale vor fi anunțate luni.

Ursula von der Leyen i-a avertizat amenințat pe italieni „să aibă grijă cum votează”, în caz contrar, Italia va fi sancționată. Se pare că italienii i-au urmat sfatul și au votat cu cea mai mare grijă pentru a scăpa de Dictatura Covid.

Scena politică italian arată aproximativ astfel, potrivit televiziunii RAI:

Citiți și Dreapta întoarce foaia. ITALIA REVINE LA NORMALITATE după alegerile de azi: Adio vaccinare Covid obligatorie și Certificat de discriminare a nevaccinaților! GIORGIA MELONI, președinta Fraților Italiei, dă de pământ cu stânga și Dictatura Covid