Regizorului și muzicianului sârb, Emir Kusturica, i-a fost interzis să concerteze în Ucraina, informează kyivpost.

Măsura a fost luată după ce Ministerul Culturii din Ucraina a trimis serviciului de securitate, SBU, un memoriu prin care se cer măsuri luate împotriva lui Kusturica, ce urma să cânte la Kiev cu ocazia comemorării a 1.000 de ani de la moartea Prințului Vladimir cel Mare. Acesta este considerat sfânt de Biserica Ortodoxă, sub numele Sf. Vladimir, luminătorul Rusiei.

Concertul era unul caritabil, având ca motto: "Dragostea salvează lumea". Motivele acestei decizii sunt, se pare, declarațiile artistului din ultima vreme, considerate pro-ruse. Apariția lui Kusturica la acest concert a stârnit discuții în Ucraina, unii cetățeni dorind ca în locul acestuia să cânte trupe locale. "N-avem și noi artiștii noștri?", a fost mesajul unei utilizatoare a rețelei Facebook.

Acesta este al doilea mare artist interzis în Ucraina, după ce în luna aprilie, autoritățile l-au interzis pe Goran Bregovici. În cazul acestuia, motivul a fost legat de susținerea unui concert în Crimeea, teritoriul anexat recent de Rusia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews