Regizorului și muzicianului sârb, Emir Kusturica, i-a fost interzis să concerteze în Ucraina, informează kyivpost.

Măsura a fost luată după ce Ministerul Culturii din Ucraina a trimis serviciului de securitate, SBU, un memoriu prin care se cer măsuri luate împotriva lui Kusturica, ce urma să cânte la Kiev cu ocazia comemorării a 1.000 de ani de la moartea Prințului Vladimir cel Mare. Acesta este considerat sfânt de Biserica Ortodoxă, sub numele Sf. Vladimir, luminătorul Rusiei.

Laboratorul ImunoMedica


Concertul era unul caritabil, având ca motto: "Dragostea salvează lumea". Motivele acestei decizii sunt, se pare, declarațiile artistului din ultima vreme, considerate pro-ruse. Apariția lui Kusturica la acest concert a stârnit discuții în Ucraina, unii cetățeni dorind ca în locul acestuia să cânte trupe locale. "N-avem și noi artiștii noștri?", a fost mesajul unei utilizatoare a rețelei Facebook.

Acesta este al doilea mare artist interzis în Ucraina, după ce în luna aprilie, autoritățile l-au interzis pe Goran Bregovici. În cazul acestuia, motivul a fost legat de susținerea unui concert în Crimeea, teritoriul anexat recent de Rusia.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.