Regizorului și muzicianului sârb, Emir Kusturica, i-a fost interzis să concerteze în Ucraina, informează kyivpost.

Măsura a fost luată după ce Ministerul Culturii din Ucraina a trimis serviciului de securitate, SBU, un memoriu prin care se cer măsuri luate împotriva lui Kusturica, ce urma să cânte la Kiev cu ocazia comemorării a 1.000 de ani de la moartea Prințului Vladimir cel Mare. Acesta este considerat sfânt de Biserica Ortodoxă, sub numele Sf. Vladimir, luminătorul Rusiei.

Concertul era unul caritabil, având ca motto: "Dragostea salvează lumea". Motivele acestei decizii sunt, se pare, declarațiile artistului din ultima vreme, considerate pro-ruse. Apariția lui Kusturica la acest concert a stârnit discuții în Ucraina, unii cetățeni dorind ca în locul acestuia să cânte trupe locale. "N-avem și noi artiștii noștri?", a fost mesajul unei utilizatoare a rețelei Facebook.

Acesta este al doilea mare artist interzis în Ucraina, după ce în luna aprilie, autoritățile l-au interzis pe Goran Bregovici. În cazul acestuia, motivul a fost legat de susținerea unui concert în Crimeea, teritoriul anexat recent de Rusia.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.