ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Tanzaniei, dr. John Pombe Magufuli, a interzis folosirea măștilor, susținând că „utilizarea lor a provocat anxietate în rândul tanzanienilor”.


Într-o scrisoare către autoritățile locale, din 24 mai, președintele tanzanian a dat undă verde funcționării normale a transportului public și a școlilor, dar a interzis folosirea măștilor de către tanzanieni, întrucât utilizarea lor a provocat frică și panică, ducând la prăbușiea afacerilor. 

El a făcut însă apel la tanzanieni să se spele pe mâini în continuare.Kiturile de teste pentru coronavirus folosite în Tanzania dau rezultate eronate, a afirmat recent președintele John Magufuli, precizând că au avut rezultat pozitiv eșantioane de la o capră și de la un fruct pawpaw. 

Magufuli, al cărui guvern a atras critici pentru că nu oferă informații cu privire la pandemie și care le-a cerut cetățenilor să se roage pentru dispariția coronavirusului, a spus că respectivele kituri au „erori tehnice”.

Kiturile de teste au fost importate de Tanzania, a afirmat Magufuli, la un eveniment la Chato.

Președintele a explicat că a instruit forțele de securitate să verifice calitatea kiturilor. Acestea au luat aleatoriu eșantioane non-umane, inclusiv de la un fruct pawpaw, de la o capră și o oaie, și le-au trimis la laborator cu etichete cu nume și vârste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu au știut originea eșantioanelor.