ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Testele pentru coronavirus folosite în Tanzania au dat rezultate eronate, a afirmat, duminică, președintele John Magufuli, după ce eșantioane de la o capră și de la un fruct pawpaw au avut rezultat pozitiv, scrie News.ro, citând Reuters.

Potrivit sursei citate, președintele John Magufuli a instruit forțele de securitate să verifice calitatea kiturilor, care fuseseră importate de Tanzania.
Astfel, au fost luate aleatoriu eșantioane non-umane, inclusiv de la un fruct pawpaw, de la o capră și o oaie, și le-au trimis la laborator cu etichete cu nume și vârste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu au știut originea eșantioanelor.

Eșantioanele de la pawpaw și de la capră au avut rezultat pozitiv la Covid-19, a spus președintele, adăugând că asta înseamnă că probabil unii oameni testați pozitiv de fapt nu sunt infectați.

„Se întâmplă ceva. Am spus dinainte că nu ar trebui să acceptăm că orice ajutor este cu intenție bună pentru această națiune”, a afirmat Magufuli.

Tanzania a înregistrat până acum 480 de cazuri de infectare cu coronavirus și 17 decese.