ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Irakul a inițiat negocieri cu Rusia în sensul achiziționării de sisteme antiaeriene S-300, în contextul tensiunilor din Statele Unite și Iran, informează presa arabă și cea rusă, citată de Mediafax.

Conform agenției de presă Sputnik, Irakul ar vrea sisteme S-400, dar, din rațiuni financiare, ar putea cumpăra sistemul S-300.

Irakul vrea consolidarea apărării, în contextul tensiunilor dintre SUA și Iran după ce armata americană a asasinat la Bagdad un comandant militar iranian, Qassem Soleimani. Informația vine după ce, recent, atât Parlamentul de la Bagdad cât și premierul țării au cerut trupelor străine, în majoritate formate din americani, să părăsească teritoriul statului.

Igor Kurușcenko, un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării, a declarat că Irakul trebuie să aibă capabilitățile pentru a se apăra în contextul crizei dintre SUA și Iran.

„Irakul trebuie să se poată apăra de rachetele lansate de SUA și Iran", a afirmat Igor Kurușcenko, potrivit publicației The National, din Emiratele Arabe Unite.