ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a confirmat pentru prima dată, duminică, că politicianul de opoziție Aleksei Navalnîi urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, chiar înainte de moartea sa, relatează dpa, citată de cotidianul.ro.  

După victoria sa în alegerile prezidențiale, Putin a declarat, la o conferință de presă la Moscova, că deja își dăduse acordul ca Navalnîi să fie eliberat în schimbul unor cetățeni ruși închiși în state din Occident.

„În ceea ce îl privește pe domnul Navalnîi, el nu mai este în viață. Este un eveniment trist”, a afirmat Putin. „Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a continuat Putin în legătură cu moartea opozantului rus. „Dar se întâmplă, nu ai ce să faci în această privință, asta este viața”, a mai spus el.

Potrivit autorităților ruse, Navalnîi, care avea 47 de ani, a murit pe 16 februarie într-o colonie penală din regiunea arctică, din cauza unui cheag de sânge. Văduva sa, Iulia Navalnaia, susține însă că soțul ei ar fi fost ucis în penitenciar.

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută, conform primelor rezultate oficiale, depășindu-l pe Ion Iliescu la alegerile din România din 1990, care a luat puțin 85%. Prezența la vot a fost de 74,22%.

Marja de victorie a lui Putin a fost cea mai bună de până acum, depășind cea mai mare marjă de 76,7% din cele patru alegeri anterioare, în 2018. Prezența la vot în acel an a fost de 67,5%.