ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Suediei, Magdalena Andersson, a anunțat că țara sa va solicita oficial aderarea la NATO. Guvernul a decis să informeze NATO despre dorința Suediei de a deveni membră a Alianței”, a declarat Andersson într-o conferință de presă.

”Părăsim o eră pentru a intra în una nouă”, a adăugat șefa executivului de la Stockholm, citată de Agerpres. Social-democrații, din care face parte Andersson, au precizat, însă, că se opun instalării unor baze permanente ale NATO și armelor nucleare pe teritoriul suedez.

Magdalena Andersson, premierul Suediei, susține că o candidatură la NATO împreună cu Finlanda este cea mai bună soluție pentru țara pe care o reprezintă.

Anunțul Suediei vine după ce președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a transmis duminică că țara sa va depune oficial cerere de aderare la NATO. Șeful statului finlandez și un consiliu guvernamental „au decis împreună că Finlanda va cere să devină membră a NATO”, a declarat președintele Niinisto, care s-a conversat și cu Vladimir Putin pe această temă.

„Aceasta este o zi istorică. O nouă epocă începe”, a declarat președintele Sauli Niinisto duminică, în timpul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.