ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La aproape o lună de la masacrul în care au pierit 17 oameni într-o școală din Florida, Camera Reprezentanților statului american a adoptat o lege care, pe de o parte, impune restricții și controale asupra vânzării de arme, pe de altă parte prevede pentru prima dată crearea unui program de înarmare a unor profesori și angajați ai școlilor, ca urmare a propunerii făcute de către președintele american Donald Trump.
 
În paralel, după cum  scrie The Guardian, la Departamentul pentru Securitate Națională se pune la punct, împreună cu autoritățile din fiecare stat, o campanie de conștientizare privind atacurile armate în școli.

Administrația Trump va folosi fondurile existente de la Departamentul pentru Justiție pentru antrenarea profesorilor și a personalului din școli în vederea folosirii armelor, a anunțat Casa Albă.


Administrația prezidențială va colabora îndeaproape cu statele pentru a furniza „antrenamente riguroase pentru folosirea armelor” pentru „personalul școlar calificat și voluntar”, a spus Andrew Bremberg, directorul consiliului pentru politici interne al președintelui, fără a preciza sumele de bani care vor fi alocate, potrivit news.ro.
 
Veteranii de război și polițiștii aflați la pensie vor fi încurajați să antreneze personalul din școli.

După masacrul de la școala din Florida, Donald Trump a propus ridicarea limitei de vârstă pentru cei care vor să dețină arme, afirmație care a deranjat Asociația Națională pentru Arme de Foc (NRA).

În același timp, Casa Albă dorește să adopte o lege care ar îmbunătăți, cel puțin  teoretic, sistemul de verificare a antecedentelor pentru cei care cumpără arme de foc.

Cu toate acestea, scrie presa americană, ideea prezenței unui profesor înarmat în fiecare clasă nu este agreată de toți americanii, așa cum a arătat însuși Trump. Un sondaj realizat de către Asociația Națională pentru Educație în 2013 a constatat că doar 22% dintre cadrele didactice au aprobat ideea ca personalul școlii să fie înarmat, în timp ce 68% dintre profesori s-au opus.  De asemenea, 72% dintre profesori au spus că nu vor să aducă o armă în sala de clasă, chiar dacă legea o permite.