Episcopii catolici polonezi au denunțat, sâmbătă, îndoctrinarea LGBT exercitată de grupul suedez IKEA și au luat apărarea unui salariat recent concediat care s-ar fi opus acestui lucru cu citate din Biblie, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Din punct de vedere al legii și în special al etichetei și al bunului simț, este inadmisibil să-l ataci pe angajatul de la Ikea care a refuzat îndoctrinarea LGBT la locul de muncă", au scris episcopii într-un comunicat publicat pe site-ul Episcopiei din Polonia, potrivit sursei citate.

Episcopii l-au „felicitat pe Tomasz K. (angajatul concediat) pentru curajul său de a profesa și apăra credința în viața cotidiană", o atitudine "demnă de recunoștință și exemplară".

Totodată, episcopii au evocat cu acest prilej sentimente de „dezgust, tristețe, preocupare pentru viitor și chiar de insecuritate", provocate de activiști LGBT și de jurnaliștii care îi susțin. Ei au denunțat cu acest prilej și "atitudinea a numeroși profesori marcați de propaganda LGBT".

"Ne rugăm lui Dumnezeu să ne protejeze împotriva abjecției", au insistat episcopii catolici din Polonia.

ActiveNews a relatat, recent, despre concedierea de către compania IKEA a unui angajat care a refuzat să retragă un comentariu critic postat pe rețeaua internă a companiei în timpul unui eveniment de promovare a homosexualității.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews