ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopii catolici polonezi au denunțat, sâmbătă, îndoctrinarea LGBT exercitată de grupul suedez IKEA și au luat apărarea unui salariat recent concediat care s-ar fi opus acestui lucru cu citate din Biblie, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Din punct de vedere al legii și în special al etichetei și al bunului simț, este inadmisibil să-l ataci pe angajatul de la Ikea care a refuzat îndoctrinarea LGBT la locul de muncă", au scris episcopii într-un comunicat publicat pe site-ul Episcopiei din Polonia, potrivit sursei citate.

Episcopii l-au „felicitat pe Tomasz K. (angajatul concediat) pentru curajul său de a profesa și apăra credința în viața cotidiană", o atitudine "demnă de recunoștință și exemplară".

Totodată, episcopii au evocat cu acest prilej sentimente de „dezgust, tristețe, preocupare pentru viitor și chiar de insecuritate", provocate de activiști LGBT și de jurnaliștii care îi susțin. Ei au denunțat cu acest prilej și "atitudinea a numeroși profesori marcați de propaganda LGBT".

"Ne rugăm lui Dumnezeu să ne protejeze împotriva abjecției", au insistat episcopii catolici din Polonia.

ActiveNews a relatat, recent, despre concedierea de către compania IKEA a unui angajat care a refuzat să retragă un comentariu critic postat pe rețeaua internă a companiei în timpul unui eveniment de promovare a homosexualității.