ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fox News a anulat emisiunea „Lou Dobbs Tonight” din grila sa de programe și urmează să se despartă de gazda emisiunii, un jurnalist conservator convins.

Dobbs, în vârstă de 75 de ani, a fost unul dintre cei mai duri apărători ai fostului președinte Donald Trump în emisiunile sale, prezentând adesea interviuri cu echipa campanie a lui Trump și cu oameni din fosta administrație. Dobbs este unul dintre conservatorii originali, care analiza în emisiunile sale importanța blocării tranzacțiilor comerciale internaționale proaste, consolidarea producției în SUA și limitarea imigrației ilegale pentru a păstra locurile de muncă pentru cetățenii americani, potrivit msn.com.

Emisiunea sa era difuzată de două ori pe zi pe Fox News Business. Ultima a fost difuzată vineri.

Unii susținători ai jurnalistului au comentat că decizia este „una tristă”, lăudîndu-l pe Dobbs pentru „lupta împotriva știrilor false și încercarea de a transmite adevărul poporului american”.

Există însă speculații că decizia Fox ar putea fi legată de un proces de defăimare, de 2,7 miliarde de dolari, intentat de compania Smartmatic, care produce mașini de vot. Aceasta ar fi menționat în mod special comentariile lui Dobbs legate de faptul că Smartmatic ar fi contribuit la fraudarea alegerilor împotriva lui Trump. De altfel, printre cei vizați de acest proces se află și avocatul  lui Trump, Rudy Giuliani.
 
Dobbs a lucrat în ultmii zece ani la Fox News, după ce a anterior a trecut pe la CNN. Deși emisiunea sa era unul dintre cele mai bine cotate programe din rețea, cu o audiență foart mare, cel mai probabil Dobbs nu va reveni la Fox News, scrie Politico.

Donald Trump a reacționat imediat după știrea că Fox Business a decis să pună capăt programului de seară al lui Lou Dobbs. „Lou Dobbs este și a fost grozav”, a scris Trump într-un comunicat. „Nimeni nu iubește America mai mult decât Lou. El a avut un public imens și loial, care va fi atent la următoarea sa mișcare și care îl va urmări, iar printre ei mă număr și eu.”

Epurarile anti-Trump au luat avânt după venirea la Casa Albă a lui Joe Biden. Și par că nu se vor opri. Săptămîna trecută, interpreta pentru surdo-muți de la Casa Albă, Heather Mewshaw,  a fost dată afară pentru că avea o șapcă pro-Trump și a tradus la o conferință a unei organizații conservatoare. Deși a recunoscut că este susținătoare a lui Trump, Mewshaw a spus că a plătit „aproximativ 20 dolari” pentru a cumpăra o șapcă roșie „Keep America Great” pentru un videoclip intitulat „Mulțumesc președintelui Trump din partea echipei ASL!”. Videoclipul a fost postat în ziua inaugurării lui Biden.

Mai mulți avocați, dar și un fost ministru al justiției au cerut luna trecută suspendarea licenței de avocatură a lui Rudy Giuliani pentru afirmațiile privind fraudarea alegerilor prezindențiale. Asociația Baroului din Statul New York (NYSBA) a anunțat la rândul ei deschiderea unei investigații privind excluderea lui Giuliani. NYSBA este o asociație voluntară care nu are puterea de a-l exclude din barou dar îi poate revoca apartenența la organizație.

Mai mult, compania Dominion Voting Systems, care deține echipamentele pentru vot folosite la alegeri, și asupra căreia au planat încă de la început suspiciunea fraudării voturilor în favoarea lui Biden, l-a dat în judecată pe Rudy Giuliani, acuzându-l de defăimare și solicitând daune de peste 1 miliard de dolari.
 
Mai jos, una dintre ultimele emisiuni de la Fox News ale lui Dobbs cu un pastor creștin, traduse de Prodocens Media.

Președintele Biden nu o lasă mai moale cu decretele prezidențiale și anulează regulile fostei conduceri împotriva avortului. Este neobosit. Cred că acțiunile lui nu vă surprind. Ce putem face noi? Putem să continuăm să scoatem la iveală ipocrizia a ceea ce face. Ieri a anulat decizia Mexico City, care interzicea folosirea banilor publici pentru sprijinirea avorturilor internaționale. E o decizie pe care președintele Trump a reinstaurat-o și a extins-o.

Săptămâna trecută, când Jen Psaki, secretara lui de presă, a fost întrebată ce va face Biden în acest sens, a ocolit răspunsul, spunând că Biden este un catolic devotat și merge la biserică în mod regulat. Nu poți merge la biserică duminică, spunând că Iisus iubește copiii lumii, iar joi să semnezi în Biroul Oval un mandat de ucidere a milioane de copii nenăscuți din întreaga lume. Asta e ipocrizie. Orice catolic sau evanghelic care crede Biblia ar trebui să fie indignat de acțiunile lui Biden.

Într-un sondaj, 77% dintre alegători se opun folosirii banilor publici pentru finanțarea avorturilor în alte țări. Avem în Biroul Oval un om căruia nu-i pasă cu adevărat nici de legislație, nici de voința și susținerea oamenilor, sau de a-i convinge de un anumit punct de vedere. Pur și simplu, semnează decizii și ordonă implementarea lor. E despotic. Indiferent cine e președinte, odată ce recurgi la decrete prezidențiale fără consens public, rezultatul va fi dezbinarea. Sunteți de acord?

Sunt de acord 100%. Iar motivul pentru care trebuie să recurgă la decrete prezidențiale e că niciodată nu va putea obține sprijinul poporului american pentru asta. Dar nu are nevoie, fiindcă Joe Biden și Kamala Harris au fost cumpărați de Planned Parenthood. Și fac asta în numele drepturilor de reproducere. Biden a vorbit ieri despre protejarea sănătății femeilor. Dar ce spune despre sănătatea sutelor de mii de fetițe pe care le dezmembrează prin avort, cu banii contribuabililor?

E incredibil. E o avanpremieră a atracțiilor viitoare ale conducerii Biden-Harris. Unde e Partidul Republican? Unde e vocea lor? Unde e vocea atâtor evanghelici și catolici? Unde e Biserica Catolică? Aceasta e o învățătură fundamentală a Bisericii Catolice. Dar nu auzim decât tăcerea. Îi auzim vorbind despre unitate. Și eu sunt pentru unitate. Poți lega coada câinelui cu a pisicii, dar asta nu înseamnă unitate. Nu vom avea niciodată republicani și democrați, conservatori și liberali uniți, când au viziuni complet diferite pentru America. Biblia spune „merg oare doi oameni împreună fără să fie învoiți?"

Nu cred că vom avea unitate, dar cred că tot ce putem spera e amabilitate. Dar democrații nu prea ne oferă asta în prezent. Nici nu cred că va fi vreodată. Cu toții știm că, atunci când președintele Biden vorbește despre unitate, vorbește despre reducerea la tăcere a republicanilor și conservatorilor, chiar și a celor care ar vrea să intre în grațiile lui. Stânga acuză creștinii care fac homeschooling pentru violențele de la Washington. Am văzut afirmații ieșite din comun, dar asta le întrece pe toate. Ce părere aveți?

Huffington Post îi acuză pe creștinii care practică homeschooling că au un curriculum religios și anti științific, care a provocat violențele de la Washington. Îmi amintește de Nero, care a ars Roma și a dat vina pe creștini. Asta arată ura pe care stânga o are față de religie și ce vor să facă pentru a-i reduce la tăcere pe cei care cred în principiile creștine.

Domnule pastor, mulțumim pentru această frumoasă seară de vineri. Mulțumesc.