ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apar tot mai multe dovezi cu implicarea militară a Rusiei în războiul din Siria. După ce zilele trecute au apărut filmări cu soldați ruși, ce păreau a se afla în Siria, acum o fotografie face turul rețelelor sociale.

Este vorba de o fotografie de sus cu avioanele rusești care au ajuns pe aeroportul bazei din Lattakia, Siria. În imaginea postată de mai mulți sirieni se văd 26 de avioane de luptă aliniate, plus două ce sunt pe pista de aterizare.

Siteul infowars.com specifică faptul că ar fi vorba despre avioane Su-27 și SU-30. Aceeași sursă precizează că în zonă au fost aduse și piese de artilerie.

Această informație ar susține informația lansată de presa engleză, cum că forțele siriene sprijinite de tehnica rusească au început o ofensivă majoră împotriva teroriștilor de la Statul Islamic, cea mai mare de până acum.
 
Deși SUA nu e de acord cu intervenția rusă în Siria, oficialii americani au fost de acord să discute cu omologii de la Moscova pe teme militare, având în vedere că și Washingtonul bombardează pozițiile ISIS.
 
În weekendul trecut, rebelii islamiști aparținând Frontului Al-Nusra au executat 56 de soldați sirieni, capturați pe aeroportul din Idlib.