ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Foști lideri la Casa Albă, Bush senior și George W. Bush jr., ar trebui să dea vestea săptămâna următoare, urmând a-și anunța susținerea pentru Hillary Clinton, conform unor surse CNN. Gestul acestora reprezintă o formă de protest la adresa partidului republican pentru nominalizarea lui Trump în cursa pentru Washington.

Este de amintit declarația făcută de Bush jr. în vara aceasta, înaintea nominalizării lui Donald Trump, în care întreba retoric: Voi fi oare ultimul președinte republican?”.

Mai mult, și tatăl său, fost președinte republican al SUA între 1989 și 1993, George Bush Sr. îi va acorda votul său democratei Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA, programate pe 8 noiembrie.

Astfel, foștii președinți din familia Bush nu și-au anunțat susținerea pentru Trump după nominalizarea sa drept candidat republican la alegerile prezidențiale, după ce în cadrul alegerilor primare afaceristul l-a atacat în dese rânduri pe Jeb Bush – considerat unul dintre favoriții inițiali la candidatura republicană.

Mai mulți foști demnitari din administrația Bush senior și-au declarat și eu deja susținerea pentru Hillary Clinton, printre care și fostul secretar al Sănătății Louis Wade Sullivan.

Printre alții, fostul republican Michael Bloomberg și candidatul prezidențial din 2012 Mitt Romney au ales să nu-l susțină pe Trump în tentativa de a deveni președinte, precum și principalul său contracandidat Ted Cruz – o situație inedită în istoria recentă a alegerilor prezidențiale din Statele Unite.