ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânăra activistă ecologistă suedeză Greta Thunberg va fi redactor-șef al emisiunii matinale de la postul de radio britanic BBC Radio 4 în perioada vacanței de Crăciun, a anunțat sâmbătă BBC, potrivit AFP, citată de Agerpres

Adolescenta în vârstă de 16 ani este una dintre cele cinci celebrități care vor realiza cunoscuta emisiune britanică, în perioada dintre Crăciun și Anul Nou.

Greta Thunberg va modera discuții cu mai multe persoane angajate în lupta împotriva încălzirii globale și, nu în ultimul rând, cu lideri locali. Adolescenta a propus realizarea unor reportaje în Antarctica și în Zambia și un interviu cu Mark Carney, guvernator al Băncii Angliei.

Brenda Hale, președinta Curții Supreme britanice, care s-a pronunțat asupra „ilegalității” suspendării Parlamentului de către premierul conservator Boris Johnson în vederea accelerării Brexit, va fi, la rândul ei, redactor-șef al emisiunii. Prima femeie care a prezidat Curtea Supremă a Marii Britanii le va prezenta ascultătorilor instituția pe care o conduce și va vorbi despre hărțuirea morală.

Printre ceilalți redactori-șefi invitați se mai numără artistul Grayson Perry (cunoscut pentru că uneori poartă haine feminine), care va aborda tema stereotipurilor, rapperul de culoare „George The Poet”, despre problema identității, și Charles Moore, fostul redactor-șef al cotidianului conservator The Daily Telegraph și biografist al Margaretei Thatcher, care va vorbi despre libertatea de exprimare.

La edițiile din alți ani, printre realizatorii emisiunilor s-au numărat prințul Harry, actrița și regizoarea Angelina Jolie (ambasadoare a bunăvoinței pentru refugiați la ONU) și fizicianul ateu Stephen Hawking.