ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, și-a invitat colegii din G7 la Münster, pentru o reuniune în care subiectul principal a fost Războiul din Ucraina și impactul său asupra lumii.

Ședința celor 7 miniștri de Externe a avut loc în sala unde, în 1648, a fost semnată pacea istorică din Westphalia, dintre spanioli și olandezi, care a pus capăt Războiului de Treizeci de ani.

Pentru această reuniune de vineri, Baerbock a dispus îndepărtarea din sală a crucifixului din lemn, vechi de aproape o jumătate de mileniu.

În poza care îi înfățișează pe cei șapte șefi ai diplomațiilor din Germania, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Japonia, Italia și Franța, se observă clar pe peretele de lemn din fundal lipsa lui Iisus Hristos răstignit.

 

La întrebarea ziarului Bild, ministerul de Externe german a răspuns:

„Crucifixul a fost îndepărtat din motive de protocol.”

Ulterior, un purtător de cuvânt a explicat că, pentru reuniunea miniștrilor de Externe G7, a fost făcut un număr de modificări în sală, inclusiv ale mobilierului.

Pentru aceste schimbări, a insistat acesta, nu a existat „nici o decizie luată la nivel politic”.

Annalena Baerbock face parte din Partidul Verzilor și este autoarea halucinantei declarații de acum câteva luni, conform căreia „părerea alegătorilor NU contează”.