ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scopul acestei măsuri care amintește de iernile sub Ceaușescu este economisirea de energie, după ce Germania și-a închis minele și centralele nucleare pentru a-și „înverzi” energia.

Cu câteva zile în urmă, al doilea mare oraș din Germania, Hamburg, le-a spus locuitorilor să se pregătească de o raționalizare a apei calde, din cauza „penuriei acute de gaze”.

Acum, cel mai mare proprietar de imobiliare din Germania și-a avertizat chiriașii că, în toamnă, nu vor putea să își încălzească locuințele mai mult de 17 grade pe timpul nopții, între orele 23 și 6.

Compania Vonovia a anunțat joi printr-un comunicat că această decizie are drept scop economisirea de energie și gaze.

Firma a dat însă asigurări că temperaturile din case pe timpul zilei nu vor fi afectate. În plus, locatarilor li s-a spus că vor avea apă caldă pentru a se spăla cât poftesc.

Guvernul german a făcut recomandări insistente cetățenilor să se spele mai puțin, cu scopul economisirii energiei.

Presa s-a înhămat și ea la căruța propagandei, dedicând numeroase materiale despre efectele pozitive pentru sănătate ale dușurilor scurte și rare.