ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eroul francez, care s-a sacrificat pentru a salva un ostatic dintr-un atac islamist, nu va avea o piață cu numele lui  pentru că „ar putea ofensa musulmanii”

Lăudat de președintele francez Emmanuel Macron, înmormântat cu onoruri militare, locotenentul-colonel Arnauld Beltrame, eroul francez care în martie s-a sacrificat pentru a salva un ostatic din mâinile teroriștilor islamici, nu va avea un loc care să-i poarte numele deoarece ar putea deranja marea comunitate musulmană din Marsilia, relatează Valeurs Actuelles.

La 24 martie 2018, un terorist ISIS, înarmat cu un pistol,un cuțit de vânătoare și trei bombe artizanale a luat mai mulți ostatici într-un atac comis asupra unui magazin din Trebes.  A împușcat trei oameni, iar restul au fost luați ostatici. În timpul negocierilor cu poliția, teroristului i s-a propus să o elibereze pe femeia pe care o ținea prizonieră, la schimb cu un om al legii, jandarmul oferindu-se voluntar să ia locul ostaticei. 

Jandarmul a stat cu telefonul deschis timp de trei ore, pe toată durata desfășurării acțiunii pentru ca forțele de ordine să știe ce se petrece în magazin. După ce s-au auzit mai multe focuri de armă, forțele speciale ale poliției au luat cu asalt clădirea, omorându-l pe suspect, un marocan de 25 de ani.  Jandarmul Arnaud Beltrame a fost împușcat și el, de trei ori, devenind a patra victimă a jihadistului.

Acum însă, încercarea de cinsti memoria jandarmului Beltrame este văzută drept o potențială ofensivă de consilierii locali de stânga ai Marsillei.

 „Consilierii de stânga, socialiști și comuniști, au refuzat ca un loc din districtul 15 să fie numit după Arnaud Beltrame. Ei au susținut că populația locală s-a schimbat și dacă dăm numele lui Arnaud Beltrame unui loc în acest cartier, populația o va lua ca pe o provocare”, a spus edilul francez.

Districtul 15 din Marsilia este locuit de o comunitate semnificativă de imigranți din Africa de Nord, care practică un islam riguros. Marsilia este și o pepinieră de jihadiști. În urmă cu un an, la 1 octombrie, un migrant ilegal din Tunisia a strigat "Allahu Akbar" înainte de a înjunghia și ucide două tinere.