ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat marți că și-a retras cererea de imunitate din parlament, cu o oră înainte de începerea unei sesiuni parlamentare în legătură cu această cerere, informează France Presse, preluat de Agerpres.

„Deocamdată nu îi voi lăsa pe adversarii mei politici să se folosească de acest lucru pentru a deranja procesul istoric pe care îl conduc”, a adăugat Netanyahu, aflat în prezent la Washington, unde urmează să fie dezvăluit marți „planul de pace” american pentru Orientul Mijlociu.

Benjamin Netanyahu a fost acuzat în noiembrie 2019 de corupție, fraudă și abuz de încredere în trei cazuri. La începutul lunii ianuarie, el a cerut parlamentului (Knesset) să-i acorde imunitate până la sfârșitul viitoarelor alegeri legislative din 2 martie, mizând pe victoria sa pentru a se proteja de justiție.

Dar în prezent, el nu dispune de o majoritate de susținători în Knesset, iar partidele de opoziție au convins majoritatea parlamentarilor să examineze cererea sa de imunitate înainte de alegeri. Deputații urmau să se întâlnească marți pentru a decide crearea unei comisii însărcinate cu examinarea cererii sale.

Bibi Netanyahu își declară nevinovăția și susține că este victima unei „vânători de vrăjitoare” conduse de serviciile ministerului public și mass-media.