ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unor surse de informații ruse, Michael D, Andrea, șeful CIA din Orientul Mijlociu, considerat creierul operațiunii asasinării generalului Qassem Soleimani, a fost ucis, luni, în urma prăbușirii  avionului militar american, din provincia afgană Ghazni, scrie news24.fr.

D 'Andrea este șeful operațiunilor de informații clandestine din Irak, Iran și Afganistann și este considerat personajul-cheie din spatele acțiunii de lichidare a comandantului Forței Quds,  generalul iranian Qasem Soleimani. Dar și vinovat de uciderea a 300 de demonstranți din Irak, scrie presa iraniană.

Vetererans Today a citat surse de informații rusești spunând că oficialul CIA era unul dintre ofițerii aflat la bordul avionului care a fost doborât la Ghazni. Dar informația nu a fost confirmată oficial. Și, având în vedere misiunile clandestine ale oficialului CIA, nici nu va fi.

Pentagonul a confirmat că avionul său militar s-a prăbușit pe teritoriul talibanilor din Afganistan. „Departamentul Apărării nu spune câte persoane au fost la bord sau dacă au existat victime”, a scris Wall Street Journal. Statele Unite nu au oferit niciun detaliu cu privire la victime, dar mass-media iraniană și site-urile care au legături cu Kremlinul au susținut că printre morți se află și Michael D'Andrea, cunoscut sub numele de „Prințul Negru” și „Ayatollahul Mike”.
 
Iranul a jurat că va răzbuna „la locul și momentul potrivit” uciderea comandantului Forței Al-Quds, al cărui convoi a fost, la începutul anului, ținta unei drone americane pe aeroportul din Bagdad.