Potrivit unor surse de informații ruse, Michael D, Andrea, șeful CIA din Orientul Mijlociu, considerat creierul operațiunii asasinării generalului Qassem Soleimani, a fost ucis, luni, în urma prăbușirii  avionului militar american, din provincia afgană Ghazni, scrie news24.fr.

D 'Andrea este șeful operațiunilor de informații clandestine din Irak, Iran și Afganistann și este considerat personajul-cheie din spatele acțiunii de lichidare a comandantului Forței Quds,  generalul iranian Qasem Soleimani. Dar și vinovat de uciderea a 300 de demonstranți din Irak, scrie presa iraniană.

Vetererans Today a citat surse de informații rusești spunând că oficialul CIA era unul dintre ofițerii aflat la bordul avionului care a fost doborât la Ghazni. Dar informația nu a fost confirmată oficial. Și, având în vedere misiunile clandestine ale oficialului CIA, nici nu va fi.

Pentagonul a confirmat că avionul său militar s-a prăbușit pe teritoriul talibanilor din Afganistan. „Departamentul Apărării nu spune câte persoane au fost la bord sau dacă au existat victime”, a scris Wall Street Journal. Statele Unite nu au oferit niciun detaliu cu privire la victime, dar mass-media iraniană și site-urile care au legături cu Kremlinul au susținut că printre morți se află și Michael D'Andrea, cunoscut sub numele de „Prințul Negru” și „Ayatollahul Mike”.
 
Iranul a jurat că va răzbuna „la locul și momentul potrivit” uciderea comandantului Forței Al-Quds, al cărui convoi a fost, la începutul anului, ținta unei drone americane pe aeroportul din Bagdad.