ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Seful CIA, William Burns, a sosit in Israel si a avut o întâlnire cu șeful agentiei de informatii Mossad, a informat vineri presa israeliană, citată de ȘtiripeSurse.

„Șeful CIA, William Burns, a venit în Israel și s-a întâlnit cu autoritățile israeliene, inclusiv cu șeful Mossadului, David Barnea”, relatează The Jerusalem Post. Nu se cunosc motivele exacte ale vizitei.

Potrivit The Times of Israel, Burns a ajuns în Israel cu o zi înainte. De asemenea, este de așteptat ca el să poarte discuții cu reprezentanții palestinieni. CIA a refuzat să comenteze detaliile vizitei.

Burns a ajuns în regiune după ce forțele de securitate israeliene au desfășurat joi o operațiune în Cisiordania care a ucis mai mulți palestinieni. Raidul a provocat o reacție dură din partea palestinienilor. În special, Autoritatea Națională Palestiniană a anunțat încetarea coordonării cu autoritățile israeliene în domeniul securității. Comunitatea internațională a făcut apel la părți să detensioneze situația.

Cu toate aceste informații puse la dispoziție pe larg de presa internațională, nu se poate spune că acesta este scopul vizitei înaltului emisar american la omologul său israelian.

La finalul anului trecut, directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), William Burns, s-a întâlnit față în față cu Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), la Ankara, Turcia. Mult mai probabil este ca vizita din Israel să aibă legătură cu situația din Ucraina.