ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acordul dintre Teheran și Washington privind programul nuclear ar putea declanșa un grav conflict internațional, dacă Donald Trump nu va fi de acord cu termenii deja stabiliți între Iran și SU, scrie New York Post.

Publicația americană vorbește chiar și de un Al Treilea Război Mondial.

Hossein Dehghan, Ministrul Aparării al Iranului, a declarat, duminică, faptul că țările din Orientul Mijlociu se vor simți în pericol dacă Trump își respectă promisiunile din timpul campaniei, respectiv anularea reglementării internaționale, calificată de noul președinte al SUA "cel mai rău accord negocial vreodată”.

"Judecând după felul de a fi al lui Donald Trump și faptul că el măsoară costurile fiecăror acțiuni în bani, suntem de părere că nu va recurge la măsuri extreme împotriva țării noastre" a declarat Hossein Dehghan.

"Inamicii ar putea porni un război împotriva noastă bazat strict pe calcule false și luând în considerare doar capacitățile lor financiare. Un astfel de război ar însemna distrugerea Israelului și ar arunca într-o prăpastie întreaga regiune și asta ar duce către un război mondial" a mai declarat acesta, conform sursei citate.


La rândul lor, israelienii au declarat că vor să poarte o serie de discuții cu Trump despre guvernul de la Teheran și programul său nuclar.

Miliardarul republican a promis în timpul campaniei electorala că va renunța la acordul nuclear semnat de zece puteri ale lumii cu Teheranul. Potrivit acestui acord, iranienii au acceptat să-și reducă programul nuclear controversat în schimbul ridicării treptate a sancțiunilor internaționale.