ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un purtător de cuvânt al autorităților judiciare de la Teheran a declarat că un cetățean iranian care a oferit informații serviciilor de informații ale Statelor Unite și Israelului privitoare la localizarea comandantului iranian Qassem Soleimani va fi executat în curând, transmite agenția Reuters. 

„Mahmoud Mousavi-Majd, unul dintre spionii pentru CIA și Mossad, a fost condamnat la moarte. El a furnizat coordonatele martirului Soleimani inamicilor noștri”, a afirmat Gholamhossein Esmaili într-o coferință televizată. 

Autoritățile judiciare din Iran au precizat că Mousavi-Majd nu a fost condamnat în cazul „actului terorist comis de Administrația SUA”, o referire la asasinarea lui Qassem Soleimani în Irak.
 
„Toate procedurile judiciare în cazul acestui spion au fost efectuate cu mult înainte de martiriul lui Soleimani”, precizează autoritățile de la Teheran, explicând că Mahmoud Mousavi-Majd a fost arestat în octombrie 2018. 
 
De asemenea, Teheranul nu precizează dacă acest caz are legătură cu anunțul din februarie privind condamnarea unei persoane care a colaborat cu CIA și a încercat să ofere informații despre programul nuclear iranian.

Pe  3 ianuarie, un atac american cu dronă a dus la uciderea, în Irak, a lui Soleimani, liderul Forțelor iraniene de elită Quds.