ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un videoclip publicat pe YouTube și devenit viral pe rețelele de socializare arată doar un crâmpei din transformarea culturală dramatică, de neoprit, care are loc în Italia. 

După imaginile de anul trecut, cu mii de musulmani care luau parte la o rugăciune colectivă lângă Colosseumul din Roma, în fața celebrului Arc de Triumf al lui Constantin cel Mare, simbol al creștinismului, imagini surprinse în alt oraș italian arată aceeași față cutremurătoatre a multiculturalismului.
 
„Islamabad? Nu, este orașul italian Monfalcone”, spune cel care a postat imaginile. Un internaut i-a replicat că „imaginile mi se par a fi din Franța sau Suedia”.

Filmul a fost făcut în orașul Monfalcone, aflat în apropiere de Trieste, și care aparține de regiunea Friuli-Venezia Giulia (nordul Italiei). În videoclip apare o mulțime de oameni, purtând veșminte tradiționale islamice, în timp ce pleacă de la Eid al-Fitr,  sărbătoare care marchează sfârșitul Ramadanului. 

Dacă până acum era aproape necunoscută europenilor, sărbătoarea Eid al-Fitr a devenit tot mai prezentă și mediatizată în peisajul cultural dominat de politicieni socialiști din anumite țări europene, mergându-se  chiar până la recunoașterea sărbătorii musulmane ca sărbătoare de stat.

Ca în multe dintre state europene, cu excepția Franței și a Regatului Unit, migrația în masă este un fenomen relativ nou în Italia, valurile succesive de migranți reușind să transforme tot mai mult orașele. 

Între timp, pe coasta de sud a Italiei, numărul de migranți africani care continuă să sosească crește de la o zi la alta,  majoritatea ajungând în peninsulă direct de pe coasta libiană, cu ajutorul unor ONG-urilor bine finanțate și al navelor europene. Peste 3.000 de imigranți au ajuns în Italia numai în această duminică.