Un amendament legislativ propus de către partidele de guvernământ din Italia ar putea elimina obligativitatea vaccinării pentru copii, drept condiție pentru înscrierea celor mici în școli sau centre sociale, informează agenția ANSA.

Amendamentul a fost depus la Comisia de Igienă și Sănătate al Senatului italian și a fost semnat de către Maria Cristina Cantù (Liga Salvini), Pierpaolo Sileri (Mișcarea 5 Stele) è Sonia Fregolent (Liga Salvini). Practic, acest articol anulează prevedere așa-zisei Legi Lorenzin, actul normativ introdus la inițiativa fostei ministre a sănătății, Beatrice Lorenzin, prin care se oficializa obligativitatea vaccinării pentru copii.

Mai precis, dacă va fi adoptată, noua lege va stipula că „prezentarea documentației doveditoare pentru efectuarea vaccinării nu constitutie o obligație pentru accesul la serviciu, școală sau centrul (de formare profesională)”. „Neprezentarea acestui document nu poate determina neînscrierea sau neparticiparea la examene”, se precizează în textul legii.

„Legea Lorenzin” a fost criticată dur de către asociațiile de părinți, pe motiv că încalcă libertatea părinților de a alege modul în care să-și crească copiii. Vicepremierul italian Matteo Salvini a promis, la începutul anului, că va anula această lege.

În 2017, Matteo Salvini spusese că „unele companii multinaționale sau farmaceutice folosesc Italia pe post de cobai”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews