ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un amendament legislativ propus de către partidele de guvernământ din Italia ar putea elimina obligativitatea vaccinării pentru copii, drept condiție pentru înscrierea celor mici în școli sau centre sociale, informează agenția ANSA.

Amendamentul a fost depus la Comisia de Igienă și Sănătate al Senatului italian și a fost semnat de către Maria Cristina Cantù (Liga Salvini), Pierpaolo Sileri (Mișcarea 5 Stele) è Sonia Fregolent (Liga Salvini). Practic, acest articol anulează prevedere așa-zisei Legi Lorenzin, actul normativ introdus la inițiativa fostei ministre a sănătății, Beatrice Lorenzin, prin care se oficializa obligativitatea vaccinării pentru copii.

Mai precis, dacă va fi adoptată, noua lege va stipula că „prezentarea documentației doveditoare pentru efectuarea vaccinării nu constitutie o obligație pentru accesul la serviciu, școală sau centrul (de formare profesională)”. „Neprezentarea acestui document nu poate determina neînscrierea sau neparticiparea la examene”, se precizează în textul legii.

„Legea Lorenzin” a fost criticată dur de către asociațiile de părinți, pe motiv că încalcă libertatea părinților de a alege modul în care să-și crească copiii. Vicepremierul italian Matteo Salvini a promis, la începutul anului, că va anula această lege.

În 2017, Matteo Salvini spusese că „unele companii multinaționale sau farmaceutice folosesc Italia pe post de cobai”.