ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia, cea mai afectată țară europeană de coronavirs, începe să slăbească lesa. Ministerul de Interne a emis o circulară, confporm căreia DOAR minorii pot ieși, începând cu data de 1 aprilie, din case. Există însă anumite condiții: să fie însoțiți de un adult, iar plimbarea în aer liber să se facă doar în apropierea reședinței, scrie site-ul ilsole24.ore.

O măsură similară s-a luat și în privința persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități.

Rămâne însă, în continuare, interzisă ieșirea în parcuri, zone de joacă și grădini publice, deoarece activitățile sportive sau recreative nu sunt permise.

Schimbările vin la solicitarea ministrului Elena Bonetti și a câtorva medici pediatri, care și-au exprimat îngrijorarea asupra faptului că minorii nu au mai ieșt în aer liber de mai bine de trei săptămâni.

Zilele trecute, Corriere della Sera a publicat o scrisoare semnată de experți, psihologi, părinți, artiști și educatori din Lombardia, prin care se solicita autorităților să permită copiilor să iasă din locuințe timp de o oră pe zi.

Circulara emisă de ministrul italian de Interne nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Guvernatorii din Lombardia și Campania critică această decizie, pe care au descris-o drept un act iresponsabil, scrie repubblica.

De altfel, trebuie reamintit faptul că autoritățile italiene iau în discuție prelungirea carantinei până la începutul lunii mai.

Guvernul de la Roma a raportat marți seară că, potrivit datelor transmise de autoritățile de la Roma, numărul infectărilor cu COVID-19 a rămas constant în ultimele zile.

Spre exemplu marți, numărul îmbolnăvirilor semnalat în 24 de ore a fost de 4.053, la fel ca în zilele precedente, bilanțul de la debutul epidemiei ajungând la 105.792 de cazuri de coronavirus.