Actorul Jim Caviezel, care în prezent îl interpretează pe apostolul Luca în producția americană „Pavel, apostolul lui Isus Hristos” , a vorbit, într-un interviu, despre modul în care își alege rolurile și despre persecuțiile pe care le îndură creștinii în lumea de azi, asemănătoare cu cele din timpul prigoanei creștine în epoca romană.

Cunoscut mai ales pentru performanța actoricească din  „Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson, în care l-a interpretat pe Iisus, Caviezel a sous că alege acele filme care „pot aduce cele mai multe suflete înapoi la Dumnezeu”, scrie LifeSiteNews.

Într-un interviu pentru Christian Post, actorul american a povestit că, în timp ce îl juca pe Iisus în „Patimile lui Hristos”, în 2004, a simțit că Dumnezeu dorea ca el să joace în filme care evanghelizează. „Când [Dumnezeu] s-a apropiat de mine, în timp ce jucam în „Patimile” și eram pe acea Cruce, [El mi-a spus]: „Ei nu mă iubesc. Sunt foarte puțini”. Iar răspunsul său, în gând, a fost următorul: „ Ei bine, eu Te voi iubi și voi spune public tuturor că Te iubesc. Nu-mi pasă de nimic și mă tem mai puțin de ISIS decât de mass-media”.
„De aceea Domnul nostru Iisus este atât de singur, pentru că creaturile Lui nu Îl iubesc”, a continuat Caviezel.

Înainte de a accepta rolul apostolului Luca în „Pavel, apostolul lui Hristos”,  Caviezel spune că s-a rugat: „Doamne, nu vreau ca lumea să mă vadă pe mine, pe Tine vreau să te vadă. Trebuie să te apropii de mine”.

Un alt motiv pentru care a ales să joace în acest film a fost persecuția creștinilor care, spune el,  continuă în zilele noastre, exact ca în vremurile în care a trăit apostolul Pavel. Caviezel spune că este inspirat de curajul creștinilor care, ca și Pavel, sacrifică totul pentru credința lor.

La 14 ani de la „Patimile lui Hristos¨, actorul și regizorul Mel Gibson a anunțat că pregătește continuarea producției în care a prezentat crucificarea și moartea lui Iisus. Scenaristul Randall Wallace, cel care a mai colaborat cu Gibson la „Braveheart” (1995), a anunțat deja că lucrează la un scenariu în care este vorba de Învierea lui Iisus. Iar actorul Jim Caviezel va juca în această continuare a producției din 2004 și spune că va fi „cel mai mare film din istorie”.
 
Scris și vorbit numai în latină și aramaică, avându-i în distribuție pe Jim Caviezel, Monica Bellucci și Maia Morgenstern,  „Patimile lui Hristos” a avut încasări de peste 611 milioane de dolari în întreaga lume și a fost extrem de controversat, fiind considerat antisemit. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews