ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Jim Caviezel, care în prezent îl interpretează pe apostolul Luca în producția americană „Pavel, apostolul lui Isus Hristos” , a vorbit, într-un interviu, despre modul în care își alege rolurile și despre persecuțiile pe care le îndură creștinii în lumea de azi, asemănătoare cu cele din timpul prigoanei creștine în epoca romană.

Cunoscut mai ales pentru performanța actoricească din  „Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson, în care l-a interpretat pe Iisus, Caviezel a sous că alege acele filme care „pot aduce cele mai multe suflete înapoi la Dumnezeu”, scrie LifeSiteNews.

Într-un interviu pentru Christian Post, actorul american a povestit că, în timp ce îl juca pe Iisus în „Patimile lui Hristos”, în 2004, a simțit că Dumnezeu dorea ca el să joace în filme care evanghelizează. „Când [Dumnezeu] s-a apropiat de mine, în timp ce jucam în „Patimile” și eram pe acea Cruce, [El mi-a spus]: „Ei nu mă iubesc. Sunt foarte puțini”. Iar răspunsul său, în gând, a fost următorul: „ Ei bine, eu Te voi iubi și voi spune public tuturor că Te iubesc. Nu-mi pasă de nimic și mă tem mai puțin de ISIS decât de mass-media”.
„De aceea Domnul nostru Iisus este atât de singur, pentru că creaturile Lui nu Îl iubesc”, a continuat Caviezel.

Înainte de a accepta rolul apostolului Luca în „Pavel, apostolul lui Hristos”,  Caviezel spune că s-a rugat: „Doamne, nu vreau ca lumea să mă vadă pe mine, pe Tine vreau să te vadă. Trebuie să te apropii de mine”.

Un alt motiv pentru care a ales să joace în acest film a fost persecuția creștinilor care, spune el,  continuă în zilele noastre, exact ca în vremurile în care a trăit apostolul Pavel. Caviezel spune că este inspirat de curajul creștinilor care, ca și Pavel, sacrifică totul pentru credința lor.

La 14 ani de la „Patimile lui Hristos¨, actorul și regizorul Mel Gibson a anunțat că pregătește continuarea producției în care a prezentat crucificarea și moartea lui Iisus. Scenaristul Randall Wallace, cel care a mai colaborat cu Gibson la „Braveheart” (1995), a anunțat deja că lucrează la un scenariu în care este vorba de Învierea lui Iisus. Iar actorul Jim Caviezel va juca în această continuare a producției din 2004 și spune că va fi „cel mai mare film din istorie”.
 
Scris și vorbit numai în latină și aramaică, avându-i în distribuție pe Jim Caviezel, Monica Bellucci și Maia Morgenstern,  „Patimile lui Hristos” a avut încasări de peste 611 milioane de dolari în întreaga lume și a fost extrem de controversat, fiind considerat antisemit.