ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În zonele triburilor nativilor americani, organizațiile nonprofit americane native au oferit ilegal carduri cadou, electronice și alte „premii” în efortul de a obține votri pentru Joe Biden, arată un articol din The Federalist, pe care îl publicăm mai jos.

Nu ar trebui să surprindă pe nimeni că Nevada are probleme cu securitatea alegerilor și cu fraudarea, mai ales după ce statul a trimis buletine de voturi în absență către fiecare alegător înregistrat în acest an, indiferent dacă a solicitat unul sau nu, apoi a primit înapoi  de opt ori mai multe buletine de vot, așa cum au făcut-o în 2016. Acesta este doar unul din motivele pentru care republicanii din Nevada au intentat un nou proces marți, acuzând fraude electorale pe scară largă și nereguli.

Trimiterea în masă a buletinelor de vot nesolicitate este, cu siguranță, o rețetă pentru fraudă, cu atât mai mult într-un stat în care listele electorale conțin zeci de mii de oameni care nu au votat sau nu și-au actualizat înregistrările de mai bine de un deceniu.
 
Asta face ca morții să voteze, așa cum a mai scris The Federalist și așa cum a observat Tucker Carlson săptămâna trecută.
Dar există un alt scandal electoral mai puțin senzațional, dar poate mai consecvent în Nevada, care nu a ajuns încă în presă, deși se vorbește de el pe la toate colțurile  fără nicio teamă.
 
Sub masca unor campanii nonprofit, nepartizane, de votare, grupuri de susținere a alegătorilor nativi americani din Nevada au oferit alegătorilor din zonele tribale carduri cadou, electronice, îmbrăcăminte și alte articole.  În multe cazuri au fost schimbate buletine de vot cu „premii”c hiar pe paginile de Facebook ale grupurilor de susținere care nici nu ascundeau faptul că au șepci și însemne cu Joe Biden.

Pur și simplu, acest lucru este ilegal. Momirea alegătorilor cu orice obiect, în schimbul votului lor, reprezintă o încălcare a legii electorale federale și, în unele cazuri, se pedepsește cu până la doi ani de închisoare și cu amenzi de până la 10.000 de dolari. Aceasta include tombole, mâncare gratuită, tricouri gratuite și tot așa.

Cu toate acestea, pagina de Facebook a proiectului Nevada Native Vote Project conține postări ale alegătorilor care primesc ceva de valoare în schimbul dovezii că au votat sau au predat un buletin de vot absent. Într-o postare, doi bărbați afișează carduri cadou Visa de 25 de dolari pe care le-au primit după renunțarea la buletinele de vot în absență, probabil pentru cineva care lucrează pentru Proiectul de votare Nevada.
 
Într-o altă postare pe Facebook, o purtătoare de cuvânt a coloniei indiene Reno-Sparks, Bethany Sam, apare într un video oferind alegătorilor tricouri, autocolante, bijuterii și mii de dolari. Unele dintre aceste articole par să facă parte dintr-o tombolă, despre care Sam spune că alegătorii pot porticipa la ea dacă introduc personal sau prin e-mail  sau prin sms o imagine a buletinului de vot, în timp ce alte articole sunt oferite oricărei persoane care se prezintă și votează.
Sam apare într-un alt videoclip purtând o mască de campanie Biden-Harris, cu autobuzul de campanie Biden în spatele ei, vorbind despre cât de importante sunt voturile nativilor americani pentru a „balansa” districtul Washoe (Biden a câștigat acest district, care include Reno, cu mai puțin de 12.000 de voturi). 

Într-un alt videoclip, Sam le spune celor care o  urmăresc despre „Biden swag” , la un eveniment GOTV, unde vor fi alte cadouri gratuite. Toate aceste videoclipuri apar pe pagina oficială de Facebook a coloniei indiene Reno-Sparks.
 
Oferirea la tombolă a cardurilor cadou pare să fi fost răspândită în rândul comunităților de americani nativi din Nevada. Pagina de Facebook a proiectului Nevada Native Vote listează zeci de câștigători de carduri cadou, toți recompensați pur și simplu pentru votul lor, precum și reclame și informații despre cum să participe.

Pe lângă Colonia indiană Reno-Sparks, alte grupuri native din Nevada - Elko Indian Colony, Walker River Paiute Tribe, Pyramid Lake Paiute Tribe, Moapa Band of Paiute - au găzduit tombole pentru alegătpori, toate sponsorizate de Nevada Native Vote Project.
 
Alții, precum Comunitatea Tribală din Las Vegas, au dat pur și simplu „lucruri gratuite” alegătorilor.

Toate acestea ridică câteva întrebări destul de evidente. De unde au venit toate aceste carduri cadou și premii? Cine a plătit pentru eele? Câte „lucruri gratuite” au fost oferite? Cine este cu adevărat în spatele acestui așa-zis efort GOTV?

Proiectul Nevada Native Vote este o grupare nonprofit, iar susținerea alegătorilor ar trebui să fie nepartizană și imparțială din punct de vedere politic. Totuși, pagina de Facebook a grupului include o postare a unui grup numit „Native Organizers Alliance” despre importanța votului. Postarea include și o hartă politică a statelor Nevada și Wisconsin, cu săgeți îndreptate spre zonele albastre, ale democraților, care precizează: „Aici locuiesc nativi”.

Finanțarea pentru proiectele Nevada Native Vote pare să provină de la o grupare-umbrelă numită Native Vote, care este o inițiativă a Congresului Național al Indienilor Americani sau NCAI. 
Anul acesta, în ianuarie, Four Directions a găzduit un forum prezidențial în Las Vegas cu Nevada Tribal Nations. Pagina „donați” pentru acest forum și pentru site-ul propriu Four Directions trece prin ActBlue, o platformă online care a direcționat aproape 1,6 miliarde de dolari candidaților democrați în 2018 și de atunci a devenit un instrument puternic de strângere de fonduri pentru campaniile democratice și penru organizații progresiste precum Black Lives Matter.

Toate aceste lucruri sunt arhicunoscute, dar mass-media corporatistă nu va sufla niciun cuvânt.
 
Există aproximativ 60.000 de alegători nativi americani eligibili în Nevada, care reprezintă aproximativ 3% din populația totală a statului. Asta înseamnă aproape de două ori marja actuală a scorului actual din Nevada al lui Biden în fața președintelui Trump. Deci votul nativilor americani chiar contează și ar putea fi chiar decisiv. Prin urmare, contează câte voturi ale nativilor americani au fost influențate de un sistem ilegal de adunare a voturilor, mai ales dacă finanțarea acestuia a venit de la contribuabilii americani prin intermediul NCAI.

Contează și pentru că asta nu s-a întâmplat doar în Nevada. Este posibil ca organizatorii să fi fost aici mai fără perdea în ceea ce făceau, dar există dovezi că situații similare ân care inclusiv carduri cadou și cadouri electronice au fost oferitre în comunitățile nativilor din Dakota de Sud, Arizona, Wisconsin, Washington, Michigan, Idaho, Minnesota și Texas.

Toată această activitate ilegală coordonată, concepută în mod clar pentru a produce voturi pentru Biden și democrați în zonele tribale din toată țara, este pe față. Nu e nevoie de acces special sau de o sursă secretă pentru a o vedea.