ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În scandalul Kievgate din America, prin care se urmărește demiterea președintelui Donald Trump, se conturează un nume care are legătură cu asaltul democraților: George Soros. ”Avertizorul de integritate” care l-a denunțat pe Donald Trump pentru presupusa presiune asupra președintelui ucrainean Zelensky, identificat ca Eric Ciaramella, a primit e-mailuri privind politica ucraineană de la un director executiv al Fundației „Open Society”.
 
Rețeaua de ONG-uri fondată de finanțatorul George Soros. Mesajele primite de denunțătorul lui Trump pe e-mail, care datează din 2016, dezvăluite de jurnalistul de investigație John Solomon, demonstrează contactele dintre Open Society și administrația Obama cu privire la mișcările președintelui american și la conținutul reuniunilor private ale finanțatorului Soros de la Kiev.
 
Unul dintre destinatarii e-mailurilor Open Society, alături de  Ciaramella, a fost secretarul de stat adjunct pentru Afaceri Europene, Victoria Nuland, cu care „avertizorul de integritate” sau, așa cum mai este numit spionul care l-a denunșat pe Trump,   „Deep Throat”  ( cu trimitere la alt scandal cât Casa Albă, celebrul „Watergate”) a  lucrat îndeaproape. 

Numele Victoria Nuland sună cunoscut?

Într-un e-mail din 9 iunie 2016, Jeff Goldstein, analist politic la Open Society Foundations, îi scria lui Nuland și Ciaramella, principalii destinatari ai mesajului: „Am vrut să vă anunț că domnul Soros l-a întâlnit azi pe Johannes Hahn, (comisarul european pentru politica de vecinătate) la Bruxelles”. 
„Una dintre problemele ridicate în timpul reuniunii a fost îngrijorarea privind decizia de a amâna liberalizarea vizelor pentru Georgia și implicațiile pentru Ucraina”, se mai spunea în e-mail.
 
Victoria Nuland, pilon de bază al administrației Obama, a fost numită în funcție de către fosta contracandidată a lui Trump, Hillary Clinton în 2013, după ce-i fusese purtătoare de cuvânt. Soțul lui Nuland, Robert Kagan, a fost unul dintre cei mai duri criciti ai lui Donald Trump atât încă de la anunțul candidaturii magnatului american.
 
Considerată o apropiată a actualului ambasador al României de la Washington,  Nuland a fost cea care, în 2014, vizita special Bucureștiul pentru a critica măsuri adoptate de Parlament în privința Codului Penal. Ulterior, Nuland ajungea la București pentru a se întâlni cu câțiva reprezentanți - pe alese, ai unor ONG-uri și ai mass-media apropiată de regimul fostului președinte Băsescu

Cât despre comisarul european Hahn, acesta a a participat alături de Victoria Nuland la Summit-ul DA, care se autointiulează „principala platformă de diplomație publică din Europa de Est”. Un alt participant la summit a fost Vadym Pozharskyi, consilier al Burisma, compania ucraineană de gaze naturale din centrul scandalului legat de Hunter și Joe Biden. Hahn a fost prezent și la evenimente organizate de think tank-ul Consiliul Atlantic, care este finanțat și lucrează în parteneriat cu Burisma. De asemenea, Consiliul Atlatnic este finanțat și de Open Society Foundations.


Ucraina, dragostea lui Soros

Mesajele trimise pe e-mail, pe lângă faptul că demonstrază relația dintre „cârtița” care l-a denunțat pe președintele american și organizația lui Soros, atestă și ingerința administrației Obama în fostul stat sovietic prin rețeaua „filantropică” fondată de magnatul american.

De altfel, implicarea lui Soros în Ucraina este arhicunoscută, numele său fiind legat de Revoluția Portocalie din această țară, și de schimbări de regimuri. Ca și în Georgia.  Însuși George Soros recunoștea, într-un interviu acordat CNN, că a contribuit activ la răsturnarea fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, în 2014. „Am creat o fundație în Ucraina, înainte să devină independentă de Rusia. Fundația a funcționat de atunci și a jucat un rol important în evenimentele curente ”, explica finanțatorul.

Ciaramella, omul lui Biden

Deși Adam Schiff, șeful Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților se preface că nu cunoaște numele „cârtiței” CIA  care a denunțat presupusul abuz de putere exercitat de președintele Donald Trump împotriva lui Zelensky, în timpul discuției telefonice din 25 iulie, semnalul pe care l-a dat privind procedura de suspendare a liderului de la Casa Albă, arată că identitatea lui ”Deep Throat” era binecunoscută.
După cum a dezvăluit în ultimele zile RealClear Investigations este vorba de  același Eric Ciaramella,  aflat deja în slujba fostului vicepreședinte american Joe Biden și a fostului director al CIA, John Brennan, unul dintre cei mai mari inamici ai lui Trump.


Potrivit RealClear Investigations, Ciaramella și-ar fi părăsit postul din Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă, la jumătatea anului 2017, deoarece ar fi dezvăluit unele informații rezervate mass-media.  Din acel moment, el s-a întors la sediul CIA din Langley, Virginia. ”A  fost acuzat că a lucrat împotriva lui Trump și că a făcut să transpire o serie de informații împotriva președintelui”, a explicat un fost oficial al Securității Naționale, care a dorit să-și păstreze anonimatul. 
 
„Toată lumea știe cine este. CNN știe acest lucru. Washington Post știe. New York Times știe acest lucru. Congresul știe asta. Casa Albă știe acest lucru. Chiar și președintele știe cine este”, a declarat Fred Fleitz, fost analist CIA. Așadar, președintele Comisiei pentru Informații, democratul Schiff, a fost conștient tot timpul de plângerea denunțătorului împotriva președintelui Trump, înainte ca aceasta să fie făcută publică, scrie New York Times.