ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Unul dintre adolescenții suspectați că au comis atacul armat de zilele trecute, intr-o o școală publică din afara orașului Denver, este o fată transgender, în timp ce al doilea suspect are o istorie a postărilor anti-creștine și anti Trump, conform unor site-uri din SUA, citate de LifeSiteNews.

Atacul au avut loc la liceul Highlands Ranch și s-a soldat cu moartea unui student și rănirea altor opt. ”Nimeni nu dorește o astfel de tragedie în comunitatea lor", a declarat Tony Spurlock, șeriful din Douglas. „Două persoane au intrat în școală și au atacat studenții în două locații separate”, a menționat el.

Atacatorii au fost opriți de Brendan Bialy, un recrut din Corpul Pușcașilor Marini din SUA și de Kendrick Castillo, de 18 ani, care și-a dat viața pentru a opri masacrul.

Suspecții au fost identificați în Maya McKinney, de 16 ani, și Devon Erickson, de 18 ani, doi studenți la această șccoală. McKinney se află în procesul „de tranziție de la femeie la bărbat”, a scris site-ul Denver7. Avocatul fetei ar fi cerut in instanță ca aceast să fie apelată cu pronumele masculin și cu primul nume „Alec”. Un alt site a publicat un tweeter în care McKinney spunea că mama ei îl „urăște pe noul alec” [sic].

Site-ul Heavy susține că al doilea suspect, Erickson ar fi un membru al democraților care a scris pe Facebook că „urăște creștinii” pentru poziția lor față de homosexualitate și a avut postări critice față de președintele Donald Trump, susținându-l pe fostul președinte Barack Obama. „Știi ce urăsc?”, ar fi scris Erickson într-o postare. ”Toți acești creștini care urăsc homosexualii, deși în Biblie, se spune în Deuteronom 17: 12-13 dacă cineva nu face ce le spune preotul lor să facă, ei ar trebui să moară” .