ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Disponibilitatea fostului șef de la Casa Albă de a prelua conducerea Congresului a fost confirmată atât de generalul Michael Flynn cât și de Kari Lake.

Epopeea alegerii unui nou președinte al Camerei Reprezentanților cunoaște o turnură neașteptată.

Kari Lake, fosta candidată în 2022 la postul de guvernator al Arizonei (pierdut în urma unor fraude grosolane), și Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate națională al lui Donald Trump, au confirmat pentru Western Journal dispoziția fostului președinte de a prelua funcția deținută în acest moment de Nancy Pelosi.

Lake, despre care se discută că va candida alături de Trump, în 2024, pentru funcția de vicepreședinte al SUA, a declarat:

„Am discutat cu președintele Trump aseară că ar fi grozav (să preia președinția Camerei) și că ar trebui să o facă. I-am spus că ar putea transforma Congresul din cea mai detestată ramură (a guvernului) în ramura favorită.”

Se pare că intervenția lui Lake pe lângă Trump a avut efect, deoarece Michael Flynn, care a vorbit și el cu fostul său șef pe această temă, a declarat la rândul său pentru Western Journal:

„Trump a spus: Sunt de acord.”

Republicanii au recâștigat majoritatea în Camera Reprezentanților în alegerile din noiembrie, anul trecut.

În acest moment, alegerea unui nou președinte al Camerei Reprezentanților, care să o înlocuiască pe Nancy Pelosi, se află în impas.

Kevin McCarthy, cel propus de Republicani pentru acest post, nu a reușit să se impună, în ciuda faptului că au avut loc până acum 13 tururi de scrutin. Și situația nu are prea mari șanse de a se schimba. 

Propunerea ca Donald Trump să fie ales șef al Camerei Reprezentanților a fost făcută joi de către Matt Gaetz, liderul grupării Republicane care se opune alegerii lui McCarthy.

 

Interesant este că Donald Trump l-a sprijinit multă vreme pe Kevin McCarthy pentru a prelua șefia Camerei.

Iar Gaetz l-a criticat pe Trump pentru sprijinul acordat lui McCarthy, miercuri, cu o zi înainte de a-l propune.

Constituția SUA nu prevede obligativitatea ca președintele Camerei Reprezentanților, funcție cu mare influență în stat, să fie membru al Camerei.

O eventuală poziție de șef al Camerei nu l-ar împiedica pe Trump să candideze la președinția SUA în 2024. Dimpotrivă, ar reprezenta o excelentă trambulină electorală.

Dar probabil că lucrul cel mai interesant este că spectaculoasa revenire în scena politică a lui Donald Trump este anunțată în data de 6 ianuarie, ziua așa-zisei sale tentative de lovitură de stat din 2021, când a avut loc diversiunea FBI de la Capitoliu, cu complicitatea lui Nancy Pelosi.