Un Consiliu al femeilor, fără femei. Un paradox care este consemnat în aceste zile ca venind din Arabia Saudită.

Fotografia care a făcut înconjurul lumii, cu un Consiliu al femeilor, inaugurat în provincia Al-Qassim, a uitat să scoată în evidență elementul cel mai important, și anume femeile, scrie BBC, notând că această imagine este reprezentativă pentru Arabia Saudită, țară recunoscută pentru restricțiile și discriminările pe care le impune femeilor în viața publică, dar și pentru sprijinirea islamismului radical.

Nimic ieșit din comun în relatarea celor de la BBC. Numai că jurnaliștii care au postat știrea pe site-ul televiziunii britanice au decis să dea o notă „originală” informației. Pentru că nimeni nu s-ar fi gândit să asocieze Arabia Saudită, una dintre țările arabe cele mai blamate pentru gravele încălcări ale drepturilor omului, cu America lui Donald Trump.

BBC a recurs la o astfel de provocare, așezând una lângă alta două imagini care contrastează flagrant, punând, sub imaginea incriminată de la saudiți o fotografie care îl prezintă pe președintele Donald Trump în timp ce se află la biroul din Biroul Oval si semnează actul prin care hotărăște blocarea fondurilor federale pentru ONG-urile care practică avorturi. Și președintele SUA era înconjurat, în acea imagine, de mai mulți bărbați, așa că BBC a găsit de cuviință să scrie următorul comentariu: „Când bărbații iau decizii legate de corpul femeilor”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews