Kate Scottow, femeia care la începutul anului era arestată pentru că a îndrăznit să spună despre o femeie transgender că e bărbat, va ajunge zilele următoare în fața instanței.  Ea este acuzată de hărțuire și defăimare.
Procesul englezoaicei va începe în câteva săptămâni, la 18 septembrie, unde va trebui să se apere în fața acuzației de „campanie de hărțuire intenționată”, scrie The Sun.

Singura vină a lui Kate Scottow, în vârstă de 38 de ani, mamă a doi copii, a fost aceea că a îndrăznit să spună despre activistul transgender Stephanie Hayden că este bărbat, în condițiile în care acesta se consideră femeie.
”Conflictul” a avut loc pe Twitter și s-a lăsat cu arestarea femeii.
 
Trei polițiști au pătruns în casa lui Kate din Hitchin, Hertfordshire, și au luat-o pe sus, din fața copiilor săi, pentru a o duce la secția de poliție. Acolo fost ținută în spatele gratiilor timp de șapte ore.  

Femeia a fost acuzată că i s-a adresat lui Hayden referindu-se la identitatea biologică a acestuia și nu la aceea de transsexual. Mai mult, potrivit urmăririi penale, femeia este acuzată că s-a folosit de social media pentru „hărțuirea, defăimarea și postarea de tweeturi ofensatoare și defăimătoare” la adresa activistului  transgender. Kate Scottow a negat toate acuzațiile, spunând că nu a făcut decât să-și manifeste convingerea că o ființă umană „nu-și poate schimba cu adevărat sexul”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews