ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic din Marea Britanie care a refuzat să utilizeze pronumele transgender în categoria genului ales de pacienți, deoarece era împotriva credinței sale religioase, a pierdut cazul în tribunal, scrie BBC.

Concret, potrivit sursei citate, comisia de audieri a fost informată că doctorul respectiv ar fi refuzat să i se adreseze „unui bărbat de 1,8 m" cu apelativul „doamnă".

Ulterior, doctorul David Mackereth(FOTO) a reclamat că Departamentul Muncii și Pensiilor (DWP) i-a încălcat dreptul la libertatea de opinie, conștiință și religie, însă o comisie a decis că „viziunile sale biblice despre ce înseamnă să fii bărbat sau femeie sunt incompatibile cu demnitatea umană”. 

Tribunalul din Birmingham a decis că DWP nu a încălcat Legea Echității. 

„Lipsa de acceptare a situației persoanelor transgender și obiecția bazată pe libertatea de conștiință nu sunt compatibile cu demnitatea umană și intră în conflict cu drepturile fundamentale ale celorlalți", a transmis tribunalul.

Medicul David Mackereth a anunțat că va face recurs.

„Fără integritate morală și intelectuală, medicina nu poate funcționa și cei 30 de ani de experiență ca doctor sunt considerați acum irelevanți, comparat cu riscul ca altcineva să se simtă jignit", a subliniat doctorul.
 
Tot în Marea Britanie, o femeie care a încercat să spună unui bărbat care se consideră femeie că este bărbat a fost trimisă în fața justiției, anunța ActiveNews în septembrie.