ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței Emmanuel Macron a anunțat duminică seara dizolvarea Adunării Naționale și organizarea de noi alegeri legislative după victoria extremei drepte franceze la alegerile europene, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Voi semna în câteva momente decretul de convocare a alegerilor legislative care vor avea loc la 30 iunie pentru primul tur și la 7 iulie pentru al doilea" tur de scrutin, a declarat șeful statului francez într-un discurs televizat după anunțarea rezultatelor alegerilor europene, al căror rezultat "nu este un rezultat bun pentru partidele care apără Europa".

Adunarea Națională (RN) a Marinei Le Pen, de dreapta, catalogată de propagandiștii progresist-globaliști ca fiind de „extremă dreaptă”, a obținut între 31,5% și 32,4% din voturi (31 de mandate) la alegerile europene de duminică din Franța, mai mult decât dublu față de partidul președintelui Emmanuel Macron, care se clasează pe locul al doilea cu 15,2% din voturi (14 europarlamentari), conform unor exit-polluri realizate de institutele de sondare Ifop și Ipsos, informează EFE și AFP. Rezultate similare și în România, Germania și Austria: creștere vertiginoasă a dreptei.