ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul partidului Liga, Matteo Salvini, care a provocat căderea prematură a guvernului italian, a lansat joi un apel către susținătorii săi de a participa la o ”mare” manifestație la Roma, pe 19 octombrie, împotriva recent formatului guvern între Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat (din opoziție).
 
”Pe 19 octombrie, mă gândesc la o mare zi a mândriei italiene”, a spus Salvini într-un mesaj video postat pe Facebook.

Matteo Salvini, ministru de interne încă în funcție, a promis o revenire a partidului său în prim-planul arenei politice „mai hotărât ca niciodată”, criticând ”un guvern care ia naștere la Bruxelles” și afirmând că ”Italia nu va fi sclava nimănui”.
 
Pe de altă parte, el a lansat un avertisment contra celor care ar fi tentați să anuleze ”decretul siguranță”, textul său menit să limiteze imigrația clandestină.

Premierul în exercițiu al Italiei, Giuseppe Conte, a fost mandatat joi în mod oficial de președintele Sergio Mattarella, cu formarea unui nou guvern, a comunicat biroul de presă al Palatului Quirinal (președinția italiană).

Mișcarea 5 Stele (M5S, anti-sistem) și Partidul Democrat (centru-stânga) s-au înțeles miercuri să formeze o coaliție de guvernare, avându-l ca premier tot pe Giuseppe Conte, evitând astfel convocarea de alegeri anticipate.
 
Presa italiană notează că Salvini a primit un mesaj de susținere din partea premierului ungar Viktor Orban, care l-a numit pe liderul Liga ”un aliat în lupta de apărare a identității creștine a Europei și împotriva migrației”.