Liderul partidului Liga, Matteo Salvini, care a provocat căderea prematură a guvernului italian, a lansat joi un apel către susținătorii săi de a participa la o ”mare” manifestație la Roma, pe 19 octombrie, împotriva recent formatului guvern între Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat (din opoziție).
 
”Pe 19 octombrie, mă gândesc la o mare zi a mândriei italiene”, a spus Salvini într-un mesaj video postat pe Facebook.

Matteo Salvini, ministru de interne încă în funcție, a promis o revenire a partidului său în prim-planul arenei politice „mai hotărât ca niciodată”, criticând ”un guvern care ia naștere la Bruxelles” și afirmând că ”Italia nu va fi sclava nimănui”.
 
Pe de altă parte, el a lansat un avertisment contra celor care ar fi tentați să anuleze ”decretul siguranță”, textul său menit să limiteze imigrația clandestină.

Premierul în exercițiu al Italiei, Giuseppe Conte, a fost mandatat joi în mod oficial de președintele Sergio Mattarella, cu formarea unui nou guvern, a comunicat biroul de presă al Palatului Quirinal (președinția italiană).

Mișcarea 5 Stele (M5S, anti-sistem) și Partidul Democrat (centru-stânga) s-au înțeles miercuri să formeze o coaliție de guvernare, avându-l ca premier tot pe Giuseppe Conte, evitând astfel convocarea de alegeri anticipate.
 
Presa italiană notează că Salvini a primit un mesaj de susținere din partea premierului ungar Viktor Orban, care l-a numit pe liderul Liga ”un aliat în lupta de apărare a identității creștine a Europei și împotriva migrației”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews