ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia a evitat alegeri generale anticipate iar partidul fostului ministru de interne Matteo Salvini, Liga, care se află pe primul loc în sondaje, ar putea rămâne în opoziție cel puțin doi ani. 

Miercuri seară, liderul Mișcării 5 Stele, partid care a guvernat cu Liga, a anunțat că s-a ajuns la o înțelegere cu principalul partid de opoziție, Partidul Democrat de centru-stânga. Fostul premier Giuseppe Conte va continua la conducerea noului guvern de coaliție.
 
Secretarul general al Partidului Democrat, Nicola Zingaretti, a confirmat informația. „Este vorba de un acord politic pentru Conte, pentru formarea unui guvern de lungă durată”, a declarat Zingaretti, citat de cotidianul La Repubblica.
 
Salvini a acuzat  Partidul Democrat că deși mereu a pierdut alegerile, a ajuns de fiecare dată la putere, împotriva voinței italienilor. El a numit noul guvern care ar urma să fie instalat „un nou guvern Monti”, referindu-se la guvernul de tehnocrați, impus de UE în 2011, după demisia Cabinetului Berlusconi, care a implementat cele mai dure măsuri de austeritate.
 
Criza politică din Italia a fost provocată de Slavini care s-a retras din coaliția de guvernare cu Mișcarea 5 Stele pentru a provoca alegeri anticipate, mizând pe popularitatea de care se bucură în Italia, între altele datorită politicii anti-migrațiune pe care o promovează.