ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul partidului Liga Nordului, Matteo Salvini, aliat important al fostului premier italian Silvio Berlusconi și-a reafirmat opoziția față de imigrație, denunțând în termeni duri islamul, despre care spune că „vine în contradicție cu Constituția țării”.

Salvini a arătat că Islamul consideră femeile drept ființe inferioare și că este mai curând o lege, și nu o religie. Ca lege, este incompatibil cu valorile italiene, a spus Salvini. Întrebat despre moschei, politicianul italian a declarat că, dacă partidul său va ajunge la putere, ar putea închide toate moscheile ilegale de pe teritorul Italiei.

„Problema culturală de bază este dacă Islamul, aplicația literală a textelor relevate de profetul  Mohamed este compatibilă azi cu valorile noastre, cu libertatea noastră și cu Constituția noastră. Am îndoieli serioase. Că Islamul este un risc este clar, dacă declarația islamică a drepturilor omului prevede că justiția islamică predomină în fața justiției naționale e o problemă pentru mine”, a spus Matteo Salvini, la o reuniune electorală, în Umbria, conform La Stampa.

Salvini ar putea deveni următorul prim-ministru al Italiei, participând la alegerile de luna viitoare în cadrul unei coalițiI de centru-dreapta. În mai multe regiuni, Liga Nordului conduce deja în sondajele, iar susținerea sa este în creștere.
 
Nu sunt primele declarații anti islamizare ale lui Salvini. Acesta afirma luna trecută că „societatea, cultura, tradițiile și modul nostru de viață sunt în pericol”, iar „secole de istorie riscă să dispară dacă islamizarea, care până acum a fost subestimată, are câștig de cauză”.

Migrația a devenit o temă importantă de campanie electorală în Italia, țară în care peste 600.000 de migranți au sosit în ultimii patru ani, după ce au traversat Mediterana pentru a scăpa de războaie și sărăcie.

Matteo Salvini este cunoscut și ca un susținător al drepturilor părinților de a nu-și vaccina copiii, considerând că unele companii multinaționale sau farmaceutice „folosesc Italia pe post de cobai”.

Salvini și blocul conservator al lui Berlusconi întrunesc aproape 40% din voturi și se apropie de o majoritate parlamentară, potrivit unor sondaje de opinie. Dar tensiunile între cei doi lideri au determinat mulți analiști să se întrebe dacă alianța dintre cei doi lideri va fi una durabilă.

Într-unul dintre scenariile post-electorale, Berlusconi ar putea rupe rândurile cu Salvini și să formeze o mare coaliție cu Partidul Democrat (PD), de guvernământ, condus de Matteo Renzi.