ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Germania, la Freiburg, a început marți procesul unui imigrant afgan, Hussein Khavari, acuzat de uciderea Mariei Ladenburger, studentă la Medicină, fiica  unui înalt funcționar al Uniunii Europene, în toamna anului 2016.Peste 1400 de martori vor fi audiați în timpul procesului, iar presa germană vine cu detalii șocante. Refugiatul a spus, în fața instanței, că, de fapt, victima este el, pentru că viața sa a fost „distrusă”.

Crima oribilă a fost comisă, în 16 octombrie 2016, în orașul german Freiburg. Maria Ladenburger, în vârstă de 19 ani, a fost violată, apoi înecată în râul Dreisam, în apropierea graniței cu Elveția.
 
Acest caz a provocat în Germania noi valuri de ură și și teama de refugiați. Până și un reprezentant al poliției țării a afirmat la momentul respectiv că această crimă ar fi putut fi împiedicată dacă politica ușilor deschise pentru refugiați,  a cancelarului Angela Merkel, nu ar fi fost atât de permisivă.

Tânăra, care lucra ca voluntară la un centru local pentru migranți, se întorcea de la o petrecere din orașul universitar german Freiburg, când a fost atacată pe pista de biciclete pe care circula. Hussein Khavari și-a recunoscut crima, luni, în fața instanței, povestind ce s-a întîmplat în acea noapte, scrie The Express.
 
El a povestit că înainte de crimă, a consumat două sticle de vodcă, cu niște prieteni, într-un bar. La un moment dat, a  furat o bicicletă, cu care a căzut și s-a rănit. În acel moment, Maria Ladenburger se îndrepta spre zona în care se afla Hussein, iar acesta a împins-o de pe bicicletă și i-a pus mâna la gură să nu țipe. Apoi, pentru că fata se zbătea, a strangulat-o, până și-a pierdut cunoștința. Atunci, a abuzat de ea.Crezând că tânăra era deja moartă și văzând că lăsase urme de sânge pe ea, criminalul a decis să o arunce într-un râu, pentru a-și acoperi urmele.

Trupul fără suflare al fetei a fost găsit în albia râului Dreisam.

Criminalul și-a cerut scuze pentru fapta sa: "Regret din tot sufletul ceea ce am făcut. Înțeleg că este foarte greu pentru familie să treacă peste asta”.

Tatăl fetei, Dr. Clemens Ladenburger, este un avocat care este mâna dreaptă a Directorului Juridic al Comisiei Europene. 

Potrivit presei germane, imigrantul a mai fost condamnat, în 2013, la zece ani de închisoare, în Grecia, după ce ar fi împins o tânără, de pe o stâncă, în Corfu. 

Însă, în octombrie 2015, el a fost eliberat condiționat, moment în care a fugit. Autoritățile din Grecia au emis un mandat de arestare pe teritoriul țării, însă nu au anunțat Interpolul în acest caz.

În acest condiții, Hussein Khavari a putut cere azil politic în noiembrie 2015, când a ajuns în orașul Freiburg, din Germania.

De asemenea, se pare că acesta se face vinovat de violarea unei tinere de 12 ani în țara sa de origine.