ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


[Nota editorului: Afirmațiile Angelei Merkel reliefate în acest text au fost făcute de fapt în 2010, iar ActiveNews le-a relatat din nou, dintr-o regretabilă eroare, pe care o regretăm].

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că încercarea sa de a crea o societate multiculturală a „eșuat”, migranții nereușind se integreze în cultura germană. Declarația sa vine în contextul în care societatea germană este divizată de dezbaterile pe tema migrației și a islamului.

În fața unei adunări formate din tineri membri creștin-democrați (CDU), șefa guvernului german a spus că a permite oamenilor din medii culturale diferite să trăiască cot la cot, fără o astfel de integrare, a fost o greșeală uriașă, potrivit Reuters, care notează că aproximativ patru milioane de musulmani trăiesc în Germania.

„Această abordare (multiculturală) a eșuat, a eșuat total”, a declarat Merkel în cadrul întâlnirii de la Potsdam.

Merkel se confruntă cu presiuni din cadrul CDU pentru a adopta o linie mai dură în ceea ce privește migranții, care nu dau semne  că se pot adapta societății germane. Afirmațiile sale par menite acum să liniștească temerile privind poziția inflexibilă a cancelarului, cunoscută pentru abordările globaliste.

Declarația Angelei Merkel survine la câteva săptămâni după ce fostul director al serviciului de informații externe din Germania, August Hanning, a sugerat că Merkel a creat o „criză de securitate” în Germania cu politica sa privind migranții.

În timp ce Merkel recunoaște cu greu că politica sa a dat greș, Ursula von der Leyen (CDU) a sugerat că țara ar trebui să permită mai mulți lucrători străini pentru a suplimenta lipsa de muncă calificată a țării.
 
După ce Merkel a anulat controalele la frontiere, în 2015, Germania a preluat peste 1,5 milioane de migranți într-un singur an.
 
Conform statisticilor guvernului german, criminalitatea din Germania a crescut cu 10 la sută între anii 2015 și 2016, când țara a început să accepte un număr tot mai mare de migranți, majoritatea tineri. Peste 90% din această creștere a criminalității a fost atribuită refugiaților, a informat Reuters.