ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al serviciului de informații externe al Germaniei a acuzat-o pe Angela Merkel că a creat o „criză de securitate” în această țară, ca urmare a politicii sale flexibile privind refugiații.
 
Într-un interviu pentru Sunday Express, August Hanning a declarat că Merkel a dat dovadă de „slăbiciune politică” prin modul în care a pendulat între negarea gravității problemei și  recunoașterea faptului că politica ușilor deschise a fost o decizie proastă.

„Am văzut consecințele acestei decizii în ceea ce privește opinia publică germană și securitatea internă. Avem probleme și în ziua de azi. Avem criminali, suspecți de terorism și oameni care folosesc identități multiple. Cei care au comis atacurile de la Berlin au folosit 12 identități diferite ”, a adăugat Hanning.

„Deși azi condițiile sunt mai stricte, în Germania avem încă 300.000 de persoane ale căror identități nu sunt sigure. Acesta este un risc masiv pentru securitate ”, a avertizat el.

După ce Merkel a anulat controalele la frontiere, in 2015, Germania a preluat peste 1,5 milioane de migranți într-un singur an.
Conform statisticilor guvernului german, criminalitatea din Germania a crescut cu 10 la sută între anii 2015 și 2016, când țara a început să accepte un număr tot mai mare de migranți, majoritatea tineri. Peste 90% din această creștere a criminalității a fost atribuită refugiaților, a informat Reuters.