ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


New York Magazine analizează echipa instalată de președintele Joe Biden, care are toate culorile, rasele și religiile și în care albii abia se pot număra pe degetele de la o mână. Înainte de a anula o serie de ordine din timpul administrației Trump care privesc chestiuni politice deja clasice ale stângii internaționaliste, ca interzicerea discriminării pe motive de gen (o teorie nedovedită științific) sau orientare sexuală, a se citi homosexuală, așa cum ActiveNews arăta AICI, Biden și-a adus pe lângă el acei oamenii care îndeplinesc întru totul standardele activiștilor pe care îi reprezintă. 
 
 
Am tradus mai jos textul integral din NYMag pentru cititorii ActiveNews:
 
 
 
Odată cu ziua învestiriii lui Joe Biden și Kamala Harris și după ce Chuck Schumer a devenit liderul majorității democrate a Senatului, mulți observatori au văzut cum o altă cărămidă din clădirea dominației Wasp (White Anglo-Saxon Protestants Protestanți anglo-saxoni albi) a conducerii SUA a fost îndepărtată. Întrucât Mike Pence și Mitch McConnell sunt înlocuiți acum de Harris și Schumer, SUA vor avea un președinte catolic, un vicepreședinte sud-asiatic de culoare, un președinte catolic al Camerei în Nancy Pelosi și un lider majoritar al Senatului care este evreu, scrie publicația NYMag.

Declinul și decădarea hegemoniei Wasp în guvern era deja previzibil de o bună perioadă. Până la momentul în care Neil Gorsuch (un episcopalian, deși crescut catolic), a succedat regretatului Antonin Scalia în 2017, Curtea Supremă era o coaliție de catolici și evrei. Dar propunerea lui Biden pentru noul Cabinet este un salt major în ceea ce privește ”diversitatea Americii cu care președinților democrați le-a plăcut mereu să se laude”.

Pentru început, persoanele desemnate de Biden includ zece femei și 11 bărbați - de departe cea mai apropiată paritate de gen realizată de oricine. (Obama avea opt femei, Trump doar patru.)
 
Echipa Biden este categoric mai puțin albă decât predecesorii săi, cu cinci membri negri, patru latino-americani, un american asiatic și un amer-indian.
 
Protestanții albi sunt exemplare rare în administrația Biden, cu șapte catolici și șase evrei. Dar istoria lungă a conducerii executive a Wasp-ilor este continuată de candidatul secretarului de la transport, Pete Buttigieg (al cărui nume nu este tocmai anglo-saxon) și de directorul CIA, William Burns, a cărui religie nu este cunoscută.

Există numeroase plângeri cu privire la echilibrul ideologic din cadrul echipei Biden (majoritatea progresiștilor cred că se înclină prea mult spre centru) sau la tendința sa de a se baza pe oameni reșapați din administrația Obama. Indiferent de privilegiile despre care majoritatea democraților spun că vor să le atace, Cabinetul Biden va ieși în evidență precum curcubeul împrăștiat pe un con de înghețată de vanilie.
 
 
 
Lista completă a echipei multicolore și multi rasă a lui Biden poate fi analizată AICI.
Ilustrația, cu mențiunea cu nu toți erau confirmați 100%, de la CNN: