ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi confruntări între poliție și localnicii care protestează împotriva creării unor noi tabere pentru migranți au avut loc miercuri în insula greacă Lesbos, care amenință alături de insulele Chios și Samos cu o grevă generală, relatează AFP și Reuters, conform Agerpres.

Pentru a doua zi consecutiv, manifestanții din Lesbos s-au confruntat cu forțele de ordine în apropierea orașului Mantamados, situat în zona unui amplasament unde guvernul grec dorește să amenajeze o tabără de refugiați cu circa 7.000 de locuri. Mici grupuri de protestatari au aruncat cu pietre în forțele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Peste 38.000 de migranți se află în prezent în taberele din insulele grecești Lesbos, Samos, Chios, Leros și Kos, care au oficial o capacitate de numai 6.200 de locuri.

Locuitorii acestor insule se plâng de mult timp de probleme de insecuritate și de sănătate publică provocate de valul masiv de migranți care debarcă acolo venind dinspre Turcia.

După săptămâni de discuții fără rezultat cu autoritățile locale, guvernul de la Atena a trimis luni în acele insule utilaje de șantier și forțe de ordine, amplificând indignarea localnicilor, deja revoltați de un anunț anterior conform căruia unele terenuri ar putea fi rechiziționate pentru construcția de noi tabere de refugiați.