Oficialii americani i-au spus senatorului Bernie Sanders că Rusia încearcă să-l ajute în campania prezidențială. Informarea vine după ce președintele Trump a primit o avertizare similară, scrie USA Today.

Bernie Sanders a spus într-un comunicat transmis presei, vineri, că refuză orice presupusă asistență din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Nu mă interesează, sincer, cine vrea Putin să fie președinte. Mesajul meu pentru Putin este clar: stai departe de alegerile americane, iar în calitate de președinte mă voi asigura că vei face asta", a transmis senatorul democrat.

Donald Trump a denunțat, vineri, acuzațiile privind planurile Rusiei de a se implica din nou în scrutinul prezidențial american, catalogând acțiunile opoziției democrate drept o "farsă".

„O altă campanie pentru dezinformare a fost lansată de politicienii democrați din Congres care spun că Rusia mă preferă pe mine față de oricare dintre candidații democrați care nu fac nimic și care, în două săptămâni, nu au fost în stare să numere voturile din Iowa. Farsa numărul 7!", a declarat Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.
 
Reamintim că președintele Trump a fost acuzat că a fost susținut de ruși în campania care l-a propulsat către Președinția SUA, dar raportul Mueller nu a demonstrat că ar fi existat vreo legătură între omul de afaceri și Federația Rusă.
 
Procurorul General al SUA a publicat raportul Mueller și a concluzionat că nu a existat nicio obstrucționare a justiției de către Donald Trump.

Bernie Sanders este considerat candidatul „anti-establishment” din Partidul Democrat și este favorit să primească nominalizarea formațiunii pentru a intra în bătălia directă cu Donald Trump pentru Președinția SUA.