ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iubitorii festivalului de bere Oktoberfest, care are loc în fiecare an la Munchen, vor avea parte de un șoc, deoarece guvernul german analizează propuneri pentru a impune purtarea obligatorie a măștilor din octombrie până în martie, transmite DailyMail.

Planurile ar cuprinde purtarea măștilor în toate spațiile publice - inclusiv în baruri, restaurante și magazine - în timpul jumătății mai reci a anului, în încercarea de „a lupta împotriva răspândirii Covidului”, într-un așa-numit program "O-bis-O" (Oktober bis Ostern), a relatat vineri ziarul german Die Welt.

Țara a raportat recent între 50 și 130 de decese pe zi legate de coronavirus, potrivit cifrelor oficiale, în ceea ce a oficialii pandemici au descris ca un "val de vară" chiar înainte de sosirea vremii reci.

Nu este clar dacă regulile se vor aplica școlilor și grădinițelor. În prezent, în Germania, purtarea măștii este obligatorie doar în transportul public și în centrele medicale.

Oktoberfest de anul trecut a fost anulat în întregime de autoritățile germane, care ar fi trebuit să atragă în mod normal 6 milioane de participanți, astfel că pasionații de bere vor fi mai mult decât dezamăgiți dacă festivalul din acest an va fi perturbat de obligativitatea purtării măștilor. 

Odată cu sosirea verii, milioane de oameni s-au bucurat de activități și interacțiuni sociale fără restricții Covid oneroase, cum ar fi menținerea distanței sociale și limitarea dimensiunilor grupurilor.

Este probabil ca guvernul german să aștepte concluziile unei comisii științifice înainte de a decide ce reguli să introducă în următoarea versiune a Legii privind protecția împotriva infecțiilor, care urmează să expire în septembrie.

Sarcina comisiei este de a spune guvernului până la sfârșitul lunii care sunt restricțiile care au fost eficiente.

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, cunoscut drept un dement pandemic, și-a prezentat vineri planul în șapte puncte pentru toamnă, când se așteaptă „o creștere a cazurilor de Covid”, dar nu a comentat rapoartele privind revenirea la obligativitatea purtării măștilor.

El a îndemnat locuitorii și vizitatorii să poarte măști de protecție în interior pentru a se proteja pe ei și pe alții de coronavirus, dar a recunoscut că datele actuale nu justifică transformarea utilizării măștilor într-o obligație legală. Propunerea vine după ce Germania a anunțat că va cumpăra vaccinuri de încă aproape 1 miliard de euro ca să facă față unei serii de „posibile variante” în această toamnă, deși doar 5,6% dintre germani au mai fost păcăliți cu DOZA 4 redenumită viclean RAPELUL 2. PLANUL MERGE ÎNAINTE